TDC-kritik: Hold op med at kikke på milliarder

Den største fagforening kritiserer, at TDCs ejere trækker milliarder ud af teleselskabet og fyrer folk, kort efter at man ansatte flere.

Danmarks største teleselskab står foran en ny fyringsrunde. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er nærmest blevet en grundregel for TDC, at der mindst to gange årligt skal køres fyringsrunder.«

Tillidsrepræsentanterne i TDC Installation gør det i et åbent brev til ledelsen af Danmarks største teleselskab klart, at de ikke synes om TDCs personalepolitik.

Kapløb om penge

»Den ledelsesform, hvor der er plads til empati og forskellighed, er desværre fuldstændigt udvandet i TDC. Det hele har nu udviklet sig til et kapløb om at skaffe flere og flere kroner i pengekassen til de kapitalfonde, der ejer TDC, og de bruger desværre ikke pengene til at udvikle virksomheden og dens medarbejdere. Vi vil derfor på det kraftigste opfordre TDC til at tænke i empati over for virksomheden og dens medarbejdere og i mindre grad tænke på at få penge i overflod,« siger Dansk Metal Tele Østs tillidsrepræsentanter i det åbne brev.

Dansk Metal organiserer størstedelen af TDCs medarbejdere.

Sats på medarbejderne

Tillidsrepræsentanterne er svært utilfredse med, at TDC forleden meldte ud, at op mod 135 skal fyres fra TDC Installation, kort efter at 40 nye medarbejdere blev ansat.

»Vi opfordrer TDC og kapitalfondene til at investere nogle af alle de mange milliarder, der bliver hevet ud af TDC, på i stedet at udvikle virksomheden og dens største værdier (medarbejderne) til fælles gavn for virksomheden, medarbejderne, kapitalfondene og samfundet,« hedder det i det åbne brev.

TDCs ejere, de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, besluttede lige op til jul at udbetale 5,2 milliarder kroner i udbytte til sig selv oven på frasalget af TDCs schweiziske forretning, Sunrise.