TDC-konkurrent støtter TDC-salg

Afvist fusion, der spærrer for salget af selve TDC, vil give mere konkurrence, siger TDCs hovedkonkurrent.

TDCs hovedkonkurrent i Schweiz, Swisscom, støtter TDCs salg. Foto: Alessandro della Bella, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ganske overraskende bakker TDCs største konkurrent i Schweiz nu den fusion mellem TDC og France Télécom op, som de schweiziske myndigheder trak i håndbremsen over.

Schweiz' svar på TDC, Swisscom, støtter fusionen mellem TDCs Sunrise og det franskejede Orange. Swisscom havde i en lang periode danske Jens Alder i koncernchefstolen, inden han blev hentet til TDC i Danmark.

Mere konkurrence, tak

»Vi vil hellere have mere konkurrence end mere regulering,« siger Swisscoms talsmand, Josef Huber, til flere nyhedsmedier.

De schweiziske konkurrencemyndigheder afviste i april lige så overraskende fusionen, der skulle have sikret TDCs ejere - fem britisk-amerikanske kapitalfonde - en gevinst på 11 milliarder kroner og have trykket på knappen til et videresalg af selve TDC. Siden kapitalfondene i 2006 overtog styringen af Danmarks største teleselskab, har de solgt alt fra, bortset fra TDC i Danmark og Norden. Schweiz var den sidste udlandsbastion.

Myndighedernes indgriben betød, at salget af TDC har måttet udskydes på ubestemt tid.

Afvisning er anket

Swisscom sidder på en markedsandel på 62 procent af det schweiziske marked, hvor Orange med 17,3 procent og Sunrise med 20,6 procent ville blive en mægtig nummer to.

TDC og France Télécom har anket myndighedernes afvisning til Bundesverwaltungsgericht. Her kan man imidlertid ikke sige, hvornår sagen kommer for.