TDC-konkurrent investerer massivt

Franskmændene lægger nu milliarder i TDCs konkurrent, efter at en fusion mislykkedes.

Efter den mislykkede fusion investerer France Télécom nu milliarder i sit schweiziske mobilselskab, der konkurrerer med TDCs Sunrise. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs konkurrent i Schweiz får nu tilført massive investeringer, efter at en fusion mellem de to faldt til jorden.

France Télécom, der ejer Schweiz' tredjestørste mobilselskab, Orange, vil bruge 700 millioner schweizerfrancs (3,8 milliarder kroner) over de næste fem år på at styrke Orange i kampen mod især TDCs Sunrise, der er landets næststørste mobilselskab. Det skriver nyhedsbureauet Dow Jones.

Fusion blev bremset

TDC og France Télécom havde ellers aftalt at fusionere de to selskaber og lade franskmændene styre fremadrettet, mens TDC dermed slap ud af sin sidste udlandsbastion. Men de schweiziske konkurrencemyndigheder trak i nødbremsen og sagde nej til fusionen men henvisning til, at det ville stække konkurrencen mod det dominerende Swisscom.

Orange vil med de nye investeringer øge 3G-mobildækningen og kaste sig ud i underholdningstjenester som TV, musik og spil på telefonen. Derudover skal der sælges flere af de avancerede mobiltelefoner, således at halvdelen af kunderne om tre år har en sådan og dermed bliver storforbruger af data via mobilnettet.

TDC må følge med

Oprustningen vil kræve, at TDC følger med og skyder penge i alpelandet. Og det er TDC indstillet på, sagde koncernchef Henrik Poulsen for tre uger siden til Business.dk:

»Vi fokuserer 100 procent på at videreudvikle Sunrise. Vi er i den lykkelige situation, at Sunrise det seneste halvandet år har været i en positiv udvikling og vundet markedsandele, så vi bliver ved med at investere i selskabet.«