TDC-køber mister penge

France Télécoms pengekasse har det fortsat ikke godt. Franskmændene vil gerne købe TDC ud af Schweiz, men fusionen - og dermed også salget af selve TDC - er blevet forpurret.

Denne mand har gjort livet surt for TDC og France Télécom. Walter Stoffel, præsident for de schweiziske konkurrencemyndigheder, sagde nej til fusionen mellem de to selskaber i alpelandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Michael Buholzer, Reuters/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stik modsat flere andre store teleselskaber går det skidt for France Télécom, der gerne vil købe danske TDC ud af Schweiz - men er blevet blokeret af myndighederne.

France Télécom, der er Frankrigs svar på TDC, havde en lavere omsætning og indtjening i første kvartal trods massive nedskæringer i nyinvesteringer, samtidig med at de franske myndigheder tvang priserne på opkald nedad.
France Télécoms andel af nye kunder blev halveret, og heller ikke erhvervssalget er gået efter bogen. Omsætningen for koncernen faldt med 2,7 procent til 10,96 milliarder euro, mens driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger (EBITDA) faldt med 5,5 procent til 3,76 milliarder euro.

Navnlig på hjemmemarkedet mærker France Télécom skarp konkurrence, både på fastnettelefoni og bredbånd. Derimod voksede mobilforretningen med 4,1 procent i første kvartal.

De schweiziske konkurrencemyndigheder sagde i sidste uge nej til en fusion mellem France Télécoms mobilselskab Orange og det TDC-ejede Sunrise, fordi det ville sætte konkurrencen med det tidligere statsmonopol Swisscom i stå.
Dermed forpurrede myndighederne TDCs planlagte exit i Schweiz - og et større milliardbeløb fra handelen.

Orange og Sunrise har endnu tre uger til at appellere afgørelsen til appelinstansen Bundesverwaltungsgericht, men hvornår sagen i givet fald kommer for, og hvor hurtigt den kan afgøres, ville Bundesverwaltungsgericht ikke spå om, da Business.dk spurgte.

Den forpurrede handel har bremset salget af selve TDC, som fem britisk-amerikanske kapitalfonde købte i 2005. Fondene var ellers ved at gøre klar til at forlade Danmark.