TDC-køber klar til at gå

France Télécom, der ville købe TDC ud af Schweiz, overvejer nu at finde en anden partner. Dermed går TDC glip af en milliardgevinst.

Fusionen mellem TDCs Sunrise og franske Orange har fået nej i Schweiz. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs hidtidige partner i Schweiz står på spring til at begå ægteskabsbrud, selv om TDC nu har anket myndighedernes afvisning af en fusion og dermed en milliardgevinst til Danmarks største teleselskab.

Helt overraskende satte de schweiziske konkurrencemyndigheder for en måned siden en kæp i hjulet for en sammenlægning af TDCs mobilselskab Sunrise og France Télécoms Orange. Fusionen skulle have sikret TDC en gevinst på 11 milliarder kroner og have lukket TDCs sidste udlandsbastion bortset fra den nordiske hjemmebane.

Afvisningen betød samtidig, at de fem britisk-amerikanske kapitalfondes salg af TDC, som var ventet inden sommerferien, måtte udskydes på ubestemt tid.

Anker afvisningTDC valgte torsdag at anke afvisningen til den schweiziske Bundesverwaltungsgericht. Her kan man imidlertid ikke sige, hvornår sagen kommer for.

Nu er France Télécom imidlertid begyndt at se sig om efter andre at dele seng med.

»Jeg tror ikke, at vi er ved afslutningen af historien i Schweiz. Jeg tror, at vi godt vil kunne vinde. Vi kan genarbejde aftalen med TDC eller måske med en anden partner, måske en mere schweizisk partner,« siger France Télécoms koncernfinansdirektør, Gervais Pellissier, til nyhedsbureauet Reuters.

»God fusion«TDCs koncernchef, Henrik Poulsen, sagde for nylig til Business.dk, at TDC er klar til at fortsætte alene i Schweiz, hvis milliardhandelen falder til jorden.

»Vi synes, at der var lagt op til en god fusion, men vi er også komfortable ved at fortsætte ejerskabet, alene fordi vi er inde i en god gænge i Schweiz,« sagde teletopchefen.

TDC-koncernen er blevet trimmet betragteligt, siden fem britisk-amerikanske kapitalfonde i 2005 købte teleselskabet for det, der dengang var Europas største handel af sin art. Fondene ejer i dag lige under 88 procent af aktierne i TDC og har siden solgt samtlige TDCs udenlandske aktiviteter fra med undtagelse af de nordiske.

Det var ventet, at fondene måske allerede her i maj ville sælge sin aktiepost og trække sig ud af TDC.

TDC er i øjeblikket omkring 45,3 milliarder kroner værd.