TDC køber Blockbuster

TDC vil styrke sin position som digital film-udlejer ved at overtage det kendte varemærke Blockbuster.

TDC har købt Blockbuster-navnet af kæden, som tidligere var synonym med film-udlejning. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SJAERUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC vil styrke sin digitale filmudlejning ved at købe det kendte varemærke Blockbuster fra kæden, der tidligere var synonym med filmudlejning.

Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

Virksomheden er i forvejen markedsleder på markedet for digital filmudlejning, men forsøger at få ekstra gang i forretningen ved at overtage Blockbuster-navnet.

»Det handler om at sætte ekstra gang i væksten på et marked, hvor udlejningen af premiere-film i forvejen er mere end fordoblet hvert år de seneste fem år. Fra de nyeste film vises i biografen, til de kan ses på de forskellige abonnementstjenester, går der typisk et par år, og det er der mange, der ikke vil vente på. De vil se filmene, mens de stadig er nye og vil gerne betale det ekstra, det koster,« siger koncerndirektør i TDC Anders Jensen i en pressemeddelelse.

Navnet vil blive implementeret i TDC's filmudlejning i løbet af første halvår 2014. 

»Blockbuster er et superstærkt brand, som i mange år har leveret det største udbud af de bedste og nyeste premierefilm til danskerne – og sådan vil det også være fremadrettet. Samtidig vil vi selvfølgelig forny konceptet med alle de muligheder, der nu ligger inden for rammerne af den digitale verden,« siger Anders Jensen.

Sidste år offentliggjorte Blockbuster Danmark, at de fysiske butikker vil skifte navn til RecycleIT.dk, som skal være en markedsplads for brugt populær forbrugerelektronik, film og spil både online og i forrentingerne. 

Den første RecycleIT.dk butik åbnede på Vesterbrogade i København oktober sidste år.

»Med RecycleIT.dk har vi fundet en unik mulighed for at skabe den første landsdækkende multi-platform destination for brugt forbrugerelektronik og underholdning. Jeg er glad for, at Blockbuster-navnet lever videre i den digitale verden, men vil samtidig slå fast, at vi i RecycleIT.dk fortsætter med at servicere den del af markedet som fortsat ønsker at købe og leje fysiske film og spil,« siger Søren Heilmann, direktør for RecycleIT og nuværende Blockbuster Danmark i pressemeddelelsen.