TDC kan tabe 7 mia. kroner på fusionsflop

Det kan koste danske TDC op til syv milliarder kroner, at de schweiziske myndigheder afviser fusion af Sunrise Communications og Orange Communication. Det vurderer analytikerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske teleanalytikerer vurderer over for Berlingske Business, at den afviste fusion mellem TDC's schweiziske datterselskab Sunrise Communications og France Telecoms datterselskab Orange Communication, kan koste TDC mellem fem og syv milliarder kroner.

Analytikerne vurderer, at værdien af Sunrise Communications er cirka 13 til 15 milliarder kroner, hvis selskabet ikke må fusioneres. Det er mellem fem og syv milliarder kroner mindre, end hvis selskabet kunne fusioneres med Orange Communication.

"Forskellen i værdi skal findes i de synergieffekter, en potentiel køber kunne få ud af at købe Sunrise. Med myndighedernes afvisning af fusionen findes de synergieffekter ikke længere, og derfor falder Sunrise mærkbart i værdi. Det er en sur morgen for TDC," siger en analytiker til Berlingske Business.

Analytikerne ønsker ikke at sige, om salget vil få betydning for en kommende børsnotering af TDC. Men de bekræfter dog, at det alt andet lige vil påvirke værdien af TDC i en negativ retning.

Det er endnu uklart, om TDC kan anke de schweiziske myndigheders beslutning - men analytikerer vurderer over for Berlingske Business, at det er usandsynligt.