TDC: Kabelåbning vil koste 1,2 mia.

Det bliver en dyr fornøjelse, hvis IT- og Telestyrelsen tvinger TDC til at åbne for konkurrenterne på sit kabelnet. 1,2 milliarder kroner vurderer TDC selv. (Opdateret kl. 7.52)

Danmarks største kabel-TV-selskab, det TDC-ejede YouSee, tror, at det vil koste op til 1,2 milliarder i omfattende ombygninger, hvis konkurrenterne også skal kunne bruge kabel-TV-nettet. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommen over TDCs kabelnet falder inden længe, og den kan blive dyr. Tvinger IT- og Telestyrelsen TDC og datterselskabet YouSee til den totale åbning af nettet for sine konkurrenter, kommer det ifølge TDC selv til at koste 1,2 milliarder kroner. En mere moderat åbning af nettet vil koste 105 mio. kr.

»Jeg håber, at det går væk, men det gør det nok ikke,« siger Niels Breining, administrerende direktør for Yousee, til Børsen, der dog forventer den mere moderate model.

Dominerende på kabel-TV

YouSee, der blev udskilt i et 100 pct. ejet datterselskab, da TDC blev privatiseret, er en dominerende spiller på markedet for kabel-TV. YouSee har omkring 1,1 million kunder og er Danmarks største kabel-TV-selskab, mens Telia Stofa, ejet af det svenske svar på TDC, Telia, som det næststørste forsyner cirka 600.000 husstande.

IT- og Telestyrelsen, som sorterer under Videnskabsministeriet, har vurderet, at den teknologiske udvikling har gjort selskabet så dominerende på markedet for TV, telefoni og bredbånd, at konkurrenterne skal have adgang til at sælge bredbånd via YouSees kabelnet på samme måde, som de kan sælge almindelig telefoni via TDCs fastnet i områder, hvor de ikke selv kan levere.

For tre uger siden lød meldingen fra IT- og Telestyrelsen om et tidspunkt for den endelige afgørelse således:

»Vi havde egentlig stilet efter en afgørelse i begyndelsen af september. Jeg kan ikke sige præcis, hvor lang tid det tager, men jeg tror ikke, at der går to måneder,« sagde konstitueret kontorchef Filip Sundram fra markedskontoret i IT- og Telestyrelsen til Business.dk.