TDC indfører minutpris på telefonsvarer

Pas på: Venner kan nu tæppebombe telebudget ved at ringe til din TDC-telesvar.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra den første februar strammer TDC prisskruen på en række abonnementer ved at tage sig betalt for telesvareren. Det skriver telekonsulenthuset Netplan.

TDC indfører teknisk set taksering for viderestilling af mobilen til voicemail. Det var tidligere gratis. Prisen bliver 60 øre pr. minut plus opkaldsafgift.

Netplan nævner dog, at TDC samtidig sænker minuttaksten for generel viderestilling til andre mobiler fra 120 til 60 øre. Den sænkning berører dog kun en meget beskeden mængde opkald, vurderer Netplan. Derfor er det altså totalt set en stigning i prisen på abonnementet for de fleste TDC-kunder.

"Hvorfor er netop denne takstomlægning anderledes? Fordi den øger omkostningen ved at have mobilsvar betydeligt, og fordi denne type taksering (stadig) er ret usædvanlig, hvis man ser generelt på mobilabonnementer i Danmark og i resten af verden," skriver Netplan i en analyse.

"Samtidig er viderestilling til mobilsvar den måske mest benyttede funktion i mobiltelefonsystemet, og TDC må formodes at få en ganske betydelig merindtægt på denne omlægning," skriver Netplan videre.

Netplan advarer samtidig om, at TDC-kunder risikerer betydelige udgifter på telesvaren, hvis man har venner med hang til lange telefonbeskeder.

"Nu koster det, og med den form for telefondrilleri kan dine "venner" sagtens påføre dig omkostninger på hundredevis af kroner," skriver Netplan.

Torben Rune, teleanalytiker fra Netplan, tror ikke, at de øvrige mobilselskaber tør eller gider følge i hælene på TDC.

"Den mulighed er der, men det er en meget brugt tjeneste, og kunderne er prisbevidste, specielt på de omkostninger man ikke selv er herre over, så min vurdering er, at de andre ikke følger TDC i den prisudvikling," siger Torben Rune.

TDCs takstændring - der gælder fra 1. februar - omfatter følgende abonnementer:

  • MobilFlex Connect
  • Mobil Connect Talk
  • MobilFlex
  • MobilFlex Let
  • PlusNet Mobil
  • TDC iTalk
  • TDC Flex Go
  • TDC Flex Talk

Netplan skriver dog, at erhvervskunder, som har indgået rammeaftaler, for eksempel offentlige kunder, formodentlig ikke omfattes af ændringerne. Det er dog altid en god ide at holde øje med regningen.