TDC i ny fyringsrunde

83 tekniske medarbejdere får i dag at vide, at de er uønskede hos TDC.

Dermed gennemfører TDC endnu en fyringsrunde, skriver DR Nyheder.

- Det sker efterhånden hvert halve år, siger Kim Vistisen, tekniker og faglig sekretær i Metal.

Han er noget uforstående over for fyringerne. For TDC's medarbejdere har i forvejen alt for travlt. De har tusinder af timers overarbejde, og eksterne folk bliver tit hentet for at mindske efterslæbet.

- Men medarbejderne er skræmte. De tør ikke at sige noget, for så står de for tur næste gang, siger Kim Vistisen og fortæller, at alle ansatte bliver målt og vejet konstant.

- Man kan mærke, at det er kapitalfonde med et uhyggeligt fokus på bundlinjen, som driver virksomheden. Samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere er brudt fuldstændig sammen, siger Kim Vistisen.

Han mener, at TDC er i gang med at trimme virksomheden til endnu et salg. De fem kapitalfonde, der ejer TDC, sagde allerede ved overtagelsen for fem år siden, at de satsede på et salg efter fire-fem år. Dermed synes tiden at være inde til at sælge telegiganten.

- Fyringerne ligner et forsøg på at trimme virksomheden til et salg. Ellers virker det fuldstændig ulogisk, siger Kim Vistisen.

TDC afviser salg

TDC afviser dog, at der er sat en dato for en snarligt salg.

- Det er ingen hemmelighed, at kapitalfondene på et tidspunkt vil sælge TDC, men der er ikke truffet beslutning om et snarligt salg, siger Nicolaj Due, kommunikationsdirektør i TDC. Han afviser også, at ledelsen og de faglige organisationers samarbejde er brudt sammen og refererer til, at der er daglige møder mellem fagforeninger og ledelse. Fyringerne forklarer han med, at det er en naturlig tilpasning til konkurrencen på markedet.

- Vi laver færre fejl og kan se, at aktiviteten på bygge- og anlægsområdet er lav. Det betyder, at færre nye huse skal have lagt ledninger ind, og samtidig er der færre eksisterende ledninger, der bliver beskadiget under byggearbejde. Derfor afskediger vi medarbejdere, siger Nicolaj Due.