TDC hyrer amerikanske storbanker som værn mod opkøb

TDC hyrer de amerikanske storbanker JP Morgan og Morgan Stanley til at forsvare sig mod et muligt købstilbud.

TDCs bestyrelsesformand, Vagn Sørensen, holder tand for tunge over for medierne. (Foto: Liselotte Sabroe) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt tyder på, at det danske teleklenodie TDC står over for et nyt dramatisk slag mod en stor amerikansk kapital­fond. Striber af toprådgivere bliver nu hyret ind til både angrebs- og forsvarssiden i det, som mere og mere ligner et kommende købstilbud på TDC. Både det danske teleselskab og den amerikanske kapitalfond Apollo opruster og ansætter flere store investeringsbanker, erfarer Berlingske fra flere kilder med kendskab til processen.

TDC har bedt amerikanske JP Morgan og Morgan Stanley om at rådgive bestyrelsen, efter at Apollo kan være tæt på at lægge et officielt købstilbud på det danske selskab. Apollo har samtidig ansat britiske Lazard og danske FIH til en opgave, som sandsynligvis er at strikke et købstilbud sammen.

»Både Apollo og TDC har hyret flere rådgivere,« siger en kilde.

Den amerikanske fond kom allerede i juli med de første følere over for bestyrelsen i TDC. Dengang blev tilnærmelserne afvist og betegnet som »finansielt utilstrækkeligt, ufuldstændigt og ikke i aktionærernes bedste interesse.«

Men i sidste uge skrev nyhedsbureauet Bloomberg, at et nyt og mere håndfast bud kan være på vej. Ifølge de oplysninger skulle også andre kapitalfonde være interesserede ligesom den svenske konkurrent Telia muligvis også overvejer at byde.

Indtil videre er bestyrelsen i TDC dog helt tavs. Siden selskabet i sommer udtalte sig om interessen, har selskabet ikke kommenteret udviklingen. Heller ikke tirsdag ønsker teleselskabet at sige noget. Berlingske har siden sidste uge også forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Vagn Sørensen, men han er ikke vendt tilbage.

Umiddelbart kan det virke overraskende, at TDC ikke kommenterer på rygterne på trods af, at TDC-aktien reagerer kraftigt på dem. I sidste uge lå aktien en overgang mere end syv pct. højere. Bestyrelsens tavshed kan skyldes, at interessen fra Apollo fortsat bliver vurderet for løs og ukonkret til, at bestyrelsen kan og vil kommentere på det. En anden mulighed kan være, at Apollo ikke kan få bestyrelsen til at bakke sine hensigter op, og at amerikanerne nu overvejer at lægge et i Danmark sjældent set fjendtlig bud. Et bud på et børsnoteret selskab anses for fjendtligt, når det ikke anbefales af selskabets bestyrelse.

Tidligere genstand for budkrig

TDC har tidligere været gennem en større budkrig, indtil et konsortium bestående af fem kapitalfonde i 2005 købte 88 procent af aktierne til en værdi af omkring 97 mia. kr. Dengang blev TDC dog ikke afnoteret, da en lille portion aktier fortsat var i fri handel.

Frem til 2010 lå aktien som en illikvid aktie, men blev i 2010 genintroduceret på børsen. Kursudviklingen har dog siden været sløj, og aktien ligger trods sidste uges stigninger 20 pct. lavere end i 2010.

Ifølge Berlingskes kilder har Apollo henvendt sig til en række europæiske tele­selskaber, men har valgt at satse på TDC, fordi den danske teleaktie er blandt de billigste på kontinentet.

Apollo Global Management, som er fondens fulde navn, blev stiftet i 1990 i New York. Fonden har mere end 1.200 mia. kr. at købe virksomheder for og er dermed et af verdens største selskaber.