TDC holder sig oprejst i mobilmassakre

Mens konkurrenten Telia vrider sig under priskrigen på mobilmarkedet, øger TDC omsætningen. Den går frem med 88 mio. til nu 26.2 mia. (Opdateret 10:45)

Henrik Poulsen, administrerende direktør i TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Det går langsomt, men støt fremad for den danske telekæmpe, TDC, der i denne tid gennemgår en historisk proces, hvor ejerne - de fem kapitalfonde - drypvist sælger selskabet fra på børsen.

I et ekstremt presset mobilmarked, hvor konkurrenterne vrider sig i konkurrencen mod blandt andet den lille og meget underskudsgivende provokatør Onfone, har TDC alligevel formået at holde liv i omsætningsvæksten. I 2010 steg omsætningen således med 88 mio. kroner - en stigning på 0,3 procent i forhold til 2009.Resultatet før afskrivninger (EBITDA) steg til 10,8 mia. efter en vækst på 2,2 procent. I indeværende år forventer TDC dog ikke fortsat omsætningsvækst - men til gengæld forventes bundlinjen forbedret yderligere.

Det tidligere så tungt forgældede TDC, har i det forløbne år formået at nedbringe gælden ganske væsentligt - primært på grund af salget af Schweiziske Sunrise, der gik for 18,6 mia. kroner. TDCs gæld er nu nedbragt til 22,6 mia. kroner - fra 33,46 mia. sidste år.

TDCs topchef, Henrik Poulsen glæder sig over, at TDC holder skindet på næsen og endda udviser fremgang i det nuværende marked.

"Jeg synes, vi er på rette spor i et marked, der er meget konkurrencepræget.Samtidig er afgangen fra vores fastnetforretning faldet, og vi har fået succes med en række tiltag og prisplaner," siger Henrik Poulsen.

Hos Sydbank noterer Morten Imsgard sig, at TDC har stoppet de fleste af de stærkt problematiske huller, som selskabet ellers kunne styrtbløde af."Et af de vigtige områder er fastnettet, hvor TDC tilsyneladende har formået at stoppe kundeafgangen. Samtidig kan man dog begynde at se en lille effekt af Onfone, hvor det begynder at se ringere ud på mobilsiden, men her har man via Telmore vist, at man ikke er indstillet på at afgive kunderne frivilligt," siger Morten Imsgard, der samtidig peger på, at TDCs gæld nu er nede på et niveau i forhold til indtjeningen, hvor den er sammenlignelig med andre teleselskaber i Europa.

"Alt i alt giver regnskabet et billede af et selskab, der trods udfordringer formår at komme i mål med et cashflow, der er større end markedets forventninger, og hvor der er kontrol med problemområderne," siger han.