TDC holder øje med Bibob

TDCs topchef Jens Alder vil ikke overraskes af en lille konkurrent, der pludselig skovler mobilkunder ind. Derfor holder han tæt øje med Telmore-stifteren Frank Rasmussens entre med Bibob på det danske marked.

TDCs topchef Jens Alder holder tæt øje med Telmore-stifteren Frank Rasmussens entre med Bibob på det danske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
TDC vil ikke igen lade et lavprisselskab løbe med alle kunderne igen, som lavpris mobilselskaberne gjorde det fra 2001. Anført af Telmore vendte lavprisselskaber op og ned på mobilmarkedet og pressede priserne ned med besparelser og andet ravage til følge i de store teleselskaber.

Så hos TDC holder man skarpt øje med nye konkurrenter og ikke mindst Telmores stifter Frank Rasmussens nye tiltag, lavprisselskabet Bibob, der vil gøre op med en stor, relativt skjult afgift for mobilkunderne, nemlig den såkaldte opkaldsafgift. Den betyder, at alle mobilkunder betaler mellem 25 og 50 øre for alene at foretage et opkald på mobiltelefonen. Den vil Bibob fjerne og parre Bibob med e-handel, så man sælger telefoni til meget lave priser, men håber at sælge produkter til samme kunder samtidig.

Der er dømt krig
Frank Rasmussen har krydret sin entre tilbage på det danske telemarked ved at erklære Telmore, sit eget gamle teleselskab, krig. »Jeg vil tømme Telmore for kunder,« har den ivrige iværksætter udtalt.

Telmore ejes af TDC og skulle Telmores over 500.000 kunder have rabat i kraft af en annulleret opkaldsafgift, så taler vi om en markant nedgang i selskabets omsætning.

Hvor stor den nedgang er, kræver adgang til Telmores kunders trafikaktivitet, hvilket selskabet naturligvis holder for sig selv. Men TDCs topchef Jens Alder vil ikke rodes ud i problemer med endnu en konkurrent, der skaber ravage og tvinger TDC med i en ny priskrig. Ikke uforberedt, i hvert tilfælde.

»Det er en yderligere konkurrent i markedet. Det er et innovativt produkt som jeg er meget spændt på, om det vil få en chance i markedet. Vi respekterer dem, for det er erfarne folk, der står bag og de investerer penge, siger Jens Alder.«

Hvis I skal fjerne opkaldsafgiften for alle Telmores kunder, vil det vel få store konsekvenser for jer?

»Hvis det skulle blive en konsekvens, ja, det ville det. Men lad os se hvad der sker i markedet. Vi læner os ikke tilbage, men frem og holder nøje øje med dem.«

TDCs mobilforretning oplever netop nu pres i kraft af konkurrenterne Sonofon og Telias forbedrede situation på det danske marked. Her er TDC for første gang i flere år i den situation, at de to presser TDC nedefra med indtjeningsmarginer, den såkaldte EBITDA-indtjening, der er den rå driftindtjening, i procent af omsætningen, som ligger tæt på TDC Mobils. Ja, Sonofon overgår TDCs i de sidste regnskaber.

Her skal der forbedres, for Alder vil ikke tolerere at sakke bagud, sagde han til denne avis i går.