TDC har afvist »utilstrækkeligt« købstilbud

Efter presseforlydende om et forestående købstilbud på den danske telegigant TDC, bekræfter TDC fredag, at det har modtaget en henvendelse, men at den er skudt til hjørne.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC har modtaget en henvendelse om et købstilbud, men virksomheden har dog valgt ikke at gå videre med planerne, oplyser teleselskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Dagbladet Børsen skriver fredag, at en kapitalfond har undersøgt mulighederne for at byde på og afnotere TDC.

»TDC har modtaget en særdeles foreløbig henvendelse om en mulig overtagelse af kontrollen med TDC. TDC har vurderet henvendelsen og konkluderet, at den var finansielt utilstrækkelig, ufuldstændig og ikke i aktionærernes bedste interesse. Derfor har TDC besluttet ikke at gå videre med henvendelsen,« skriver TDC i meddelsen.TDC-aktien steg fra morgenstunden med over otte procent fra ovenpå rygterne. Efter bekræftigelsen er aktien steget yderligere 3,5 procentpoint.

Ifølge avisen kan den mulige køber være den store kapitalfond Apollo, men det har det ikke været muligt at få bekræftet. Ifølge oplysningerne er corporate finance-huset Lazard og FIH Partners hyret til at rådgive den interesserede køber.

TDC har tidligere være ejet af kapitalfonde, da et konsortium bestående af fem kapitalfonde i 2005 købte 88 procent af aktierne til en værdi af omkring 97 mia. kr. Dengang blev TDC dog ikke afnoteret, da en lille portion aktier fortsat var i frihandel.