TDC haler lille mobilselskab i retten for kundetyveri

TDC er gået i kødet på en lille virksomhed. Sagen skal nu i Sø- og Handelsretten.

TDC har slæbt det lille teleselskab Bluephone i sø- og handelsretten Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC anklager den lille virksomhed Bluephone for at have tilegnet sig kundelister og kunder på uærlig vis, efter at flere kunder er forsvundet fra TDC. Derfor har TDC nu stævnet virksomheden, der dermed skal i Sø- og Handelsretten.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at TDC ville prøve med alle kneb at lukke os ned. Det gør mig rigtig ked af det, udtaler Lars Papis, medejer og direktør for Bluephone, der sælger mobil- og bredbåndsløsninger for andre teleudbydere, til dagbladet Børsen.

TDC mener, at Lars Papis og hans partner, Michael Hansen, skulle have startet Bluephone mens de stadig arbejdede i TDC.

Ifølge Lars Papis, valgte han dog efter nedskæringer at sige op i TDC og starte Bluephone sammen med Michael Hansen i januar 2014. Snart efter fulgte dog en sag om at stjæle medarbejdere fra TDC i Københavns Byret.

Sagen blev hævet, fordi TDC ønskede at udvide den. Det har TDC så gjort nu, hvor Bluephone er blevet anklaget for at have stjålet og benyttet sig af interne lister over TDCs kunder, samt at starte op samtidig med, at grundlæggerne var ansat hos TDC. Bluephones advokat henviser til at kunne dokumentere, at 94 pct af selskabets kunder ikke kommer fra TDC.

TDC ønsker ikke at kommentere sagen.