TDC hakker milliarder af sin gæld

Lån på 8,2 milliarder kroner nedbringes før tid for at stå bedre ved det forestående salg.

TDC rydder op i lånene inden det forestående salg. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Før tid begynder Danmarks største telekoncern at hakke af sin milliardgæld for derigennem at stå bedre, når TDC om kort tid skal sælges.

Allerede 12. november agter TDC at betale 8,2 milliarder kroner af de lånte penge. Det sker ved at bruge af det store beløb, som kom i hus, da det i andet forsøg lykkedes at sælge TDCs schweiziske mobilselskab Sunrise til den britiske kapitalfond CVC.

Ser pænere ud

Dermed nedbringes TDCs gæld før tid og i netop den periode, hvor det ventes, at de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, som siden februar 2006 har styret TDC, agter at trække sig ud af Danmark og sælge deres lige over 87 procent af aktieposten.

Læs Dorte Tofts blog: TDCs ejere malker, lobby’er og venter på rovet. Fri konkurrence?

Det vil få TDC til at fremstå mere attraktiv.

»Eftersom TDC har en rentebærende gæld på 31 milliarder, når man nu ned på 22-23 milliarder kroner. Dermed begynder forholdet mellem indtjening og gæld at se meget konformt ud i forhold til de europæiske teleselskaber, som TDC gerne vil sammenligne sig med. Man får altså skåret butikken til, så det ser ud, som det skal,« siger aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, som følger telemarkedet tæt.

Der sker snart noget...

Han tager udmeldingen som en af flere indikationer på, at »noget er i gære, og at det nok er relativt nært forestående«.

»Der dukker nogle forventninger for 2011 op i tredjekvartalsregnskabet. Det var der ikke sidste år, og det er næppe helt tilfældigt, at man nu fortæller, hvordan man ser markedet udarte på lidt længere sigt,« siger Morten Imsgard.

Kapitalfondene - KKR, Blackstone, Permira, Apax og Providence - har allerede trukket hele 47 milliarder kroner ud i udbytter fra TDC-ejerskabet. Oveni kommer nu endnu ni milliarder kroner, som fondene forventes at hente i en snar fremtid.