TDC: Gøres til opkøbsmål i priskrig

De danske teleselskaber kæmper for tiden en hård priskrig, som kan resultere i storfusioner.

Der spekuleres i, at TDC kan blive mål for opkøb. Det skriver dagbladet Børsen mandag.

Siden TDC blev genintroduceret på børsen i december, har kursen dalet, men udviklingen har nu vendt, og kursen stiger på rygter om, at selskabet kan blive opkøbt.

- Rygterne startede onsdag før markedets lukketid, hvor aktien pludselig steg på spekulationer om, at Teliasonera vil lægge et bud på TDC. Priskrigen i Danmark tærer særligt på Telia, og derfor var konklusionen på aktiemarkedet, at Telia må gøre noget, siger Niels Leth, analytiker hos SEB Enskilda.

Hos Danske Markets er man også af den holdning, at der kommer til at ske noget, da situationen vurderes at være uholdbar. Det ventes således, at antallet af spillere på det danske mobilmarked vil reduceres.

- Selskaberne skal nedbringe omkostningerne som følge af priskrigen, men de vil helst have, at en spiller forsvinder ud af markedet. Min vurdering er, at udspillet skal komme fra Telenor og Telia. Men det er uvist, hvornår der sker noget, siger Poul Ernst Jessen, analytiker hos Danske Markets.

Hos TDC slår Allan Christiansen, som er markedsdirektør for privatmarkedet, fast, at det kun er de største, der kan tjene penge under en priskrig.
- Man skal være nummer et eller to for at tjene penge, og man skal ikke være professor for at se, at det bliver ekstra hårdt, når priserne falder, siger han.

TDCs topchef, Henrik Poulsen, har tidligere meldt ud, at der i Danmark mindst er et teleselskab for meget, men TDC har ikke valgt at kommentere de aktuelle rygter yderligere.

Ritzau Finans