TDC gør klar til at firdoble netfarten

Landets største teleselskab er i gang med at bruge ny teknologi til at skrue op for topfarten via det landsdækkende fastnet.

TDC er klar til at skrue gevaldigt op for farten på internetforbindelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nanna Kreutzmann

Gennemsnitsdanskeren vil om fire år kunne få firdoblet dagens tophastighed på internetforbindelsen.

Det lover Danmarks største teleselskab TDCs topchef Henrik Poulsen.

»I dag ligger vort fibernet 500 meter fra en stor del af de danske hjem. Det giver mulighed for internethastigheder på op til 50 megabit i sekundet, og det har allerede skabt betydelige, samfundsmæssige gevinster. Inden for de næste 12 måneder er det vor forventning, at den nye teknologi Dual Pair Bonding gør det muligt at levere 100 megabit i sekundet via TDCs fiber-/kobbernet, og om 24 måneder vil vi kunne levere 200 megabit,« sagde Henrik Poulsen på telebranchens årsdag Tele2012 i den historiske børsbygning i København onsdag.

Han forudså samtidig, at TDC inden udgangen af 2015 vil kunne levere de 200 megabit i sekundet »som landsgennemsnit«.

»Dermed øges værdien af den eksisterende infrastruktur hele tiden og skubber hastigheden opad,« sagde Henrik Poulsen.

TDC investerer ifølge direktøren i perioden 2011-2020 i alt 25 milliarder kroner i dansk infrastruktur ved at opgradere sine mobil- og kabelnet.

Navnlig det landsdækkende fastnet er det vigtigt for TDC at holde i live længst muligt. Selskabet har investeret betydelige summer i fastnettet, som stadig udgør en væsentlig del af TDCs indtjening, selv om antallet af fastnetkunder daler støt hele tiden.

»Mobile dataforbindelser er op til 4.000 gange hurtigere i dag end i 2000, og den maksimale teoretiske hastighed på de nye 4G-net er 150 megabit i sekundet. Kombinationen af mobilitet og lynhurtige forbindelser åbner for en verden af helt nye muligheder,« sagde teletopchefen.

TDC er Danmarks største mobilselskab, største fastnetselskab, største internetleverandør og ejer det største kabel-TV-selskab, YouSee.