TDC fyrer koncerndirektør

Peter Trier Schleidt, der har haft ansvaret for hele TDCs netværk, fratræder øjeblikkeligt. Dermed er næstsidste mand fra Carsten Dillings æra som topchef ude af telekoncernens ledelse.

Afgående COO i TDC Peter Trier Schleidt,  Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

TDC fyrer sin koncerndirektør for driften af hele TDCs netværk.

Peter Trier Schleidt, som kom til TDC fra Danske Bank i juli 2013, hvor han var manden bag Mobile Pay, fratræder øjeblikkeligt sin stilling, og telegiganten har i stedet ansat den 45-årige tysker, Andreas Pfisterer, som konstitueret koncerndirektør for TDC Operations samt teknisk direktør.

»Vil prøve noget nyt«

TDC giver ikke selv nogen begrundelse for den hurtige udskiftning i toppen, hvor Pernille Erenbjerg fortsat er topchef. Peter Schleidt var den næstsidste i koncernledelsen, som var udnævnt under den tidligere TDC-topchef, Carsten Dilling, som blev fyret i august 2015. Jens Aaløse, der er koncerndirektør i TDC med ansvar for med ansvar for kunde- og investorforhold, blev ansat en uge før Peter Schleidt.

Om fyringen hænger sammen med det katastrofale nedbrud hos det TDC-ejede YouSee nytårsaften, som efterlod 1,3 millioner husstande uden TV i op til et døgn, angiveligt som følge af et internt hackerangreb, fremgår ikke af den kortfattede meddelelse fra TDC om »Ændringer i TDCs direktion«.

I en efterfølgende pressemeddelelse siger Peter Schleidt, at »efter en række spændende år i TDC Operations er tiden nu kommet til, at jeg vil prøve noget nyt«.

Det er rimeligt sjældent, at folk stopper med øjeblikkelig virkning, fordi de har fået noget andet?

»Det er imidlertid tilfældet her. Jeg har sagt min stilling op, fordi jeg skal noget andet til efteråret, som ikke er i konkurrence med televerdenen. Jeg har fuld respekt for, at Pernille Erenbjerg gerne vil gøre det hurtigt. Man kan have forskellige erfaringer med, om det er godt eller skidt, at man er der det sidste halve år, eller om man får én ind, som kunne være kandidat til stillingen, i en fart og lader den gamle supportere bagved, som jeg skal de næste halvanden måned. Det kunne jeg nok også selv have fundet på,« siger Peter Schleidt i en uddybende kommentar til Berlingske.

I spidsen for de store omlægninger

Han understreger, at der »hele tiden skal ske forbedringer, så det kan ende med at være en god ting for TDC«, at der kommer nye øjne med nye erfaringer på et område.

»Men jeg glæder mig virkelig til et halvt år, hvor jeg kan restituere mig og blive frisk til det nye. Nu har jeg arbejdet 28 år i træk uden afbrydelser,« siger Peter Schleidt.

Han har stået i spidsen for hele TDCs store ombygning og udbygning af mobilnettet i Danmark i samarbejde med den kinesiske telegigant Huawei. Han har samtidig været ankermand på ombygningen og opgraderingen af YouSees kabel-TV-net, som nu er det, som TDC satser stort på fremover for at kunne levere de internethastigheder, som danskerne arbejder sig op mod.

Afløser med lang erfaring

Andreas Pfisterer har en kandidatgrad (M.Sc.) i økonomi og forretningsledelse samt datalogi. Han har tidligere arbejdet som teknisk direktør og driftsdirektør i den spanske telegigant Telefónicas tyske afdeling, i hollandske KPN Mobile, i tyske E-Plus Mobilfunk samt i schweiziske Sunrise Communications, som TDC en overgang ejede.

Der har været stor udskiftning i TDC-toppen i den seneste tid. 10. maj blev daværende YouSee-direktør René Brøchner skiftet ud med hollandske Jaap Postma, og der har været en række rokeringer i ledelsen som følge af frasalg i bl.a. Sverige.

3. februar, da TDC præsenterede sit 4.-kvartalsregnskab med tilbagegang på alle hovedtal (salg, omsætning og kunder), meddelte telegiganten, at bestyrelsesformand Vagn Sørensen efter 11 år på posten fratræder.

TDCs indtjening for hele 2016 var en milliard kroner mindre end året før.

Opdateret 2017-02-06 med oplysningen om, at Jens Aaløse blev ansat i TDC en uge før Peter Schleidt, som dermed er næstsidste og ikke, som tidligere skrevet, sidste mand i ledelsen, udnævnt under Carsten Dilling.: