TDC foretager massefyringer i Ungarn

TDC henter nu den første høst af besparelser i sit ungarske selskab HTCC efter to strategiske opkøb i markedet. Der skal spares endnu mere i selskabet, som derefter sættes til salg, siger TDC. Oplagte købere er de internationale telegiganter, mener bank.

TDC afskediger nu 200 medarbejdere i sit ungarske datterselskab HTCC, Hungarian Telephone & Cable Corp. Det sker, efter TDC i januar i år har tilkøbt fastnetselskabet Invitel i det ungarske marked. Allerede nu er TDC klar til at fyre folk for at hente de annoncerede besparelser på 15 mio. euro, som TDC meldte ud efter opkøbet.

»Det er en meget effektiv ledelse, vi har i selskabet, og de er ikke færdige med at hente de besparelser, der er efter sammenlægningen af de to selskaber. Der er opstået en række dobbeltfunktioner, og næste område er IT-driften, men det tager lidt længere tid,« siger Jesper Theill Eriksen, der er adm. direktør i TDC International Holdings, TDCs aktiviteter i udlandet.

TDCs ejere, Nordic Telephone Company med fem britisk-amerikanske kapitalfonde bag sig, har annonceret omfattende frasalg af udenlandske aktiviteter, som ikke har strategisk mening i TDCs nye rent nordiske satsning. Derfor er selskaber som One i Østrig, Bite i Litauen og Talkline i Tyskland blevet solgt. HTCC er også på listen, siger Jesper Theill Eriksen.

»Vi koncentrerer os om, at hente de synergier ud af selskabet, vi kan, men kommer der en aktør, som vil give mere for det, end vi får ud af det, så er det til salg,« siger han. Der er dog ikke nogen konkrete processer i gang, siger han.

TDC købte tidligere på sommeren Tele2s ungarske miniselskab, som også bliver lagt sammen med HTCC. Det var en handel på bare fire mio. euro og med få medarbejdere.

Ikke interessant
Hos Danske Bank mener Poul Ernst Jessen, analytiker med speciale i televirksomheder, at Ungarn ikke er noget særligt interessant marked at være i på længere sigt for TDC.

»T-Mobile, Vodafone og Telenor driver mobilvirksomheder i landet, og TDC kan håbe at sælge sin andel af HTCC til en af de tre. Men fastnettet i Ungarn er ikke af stor kvalitet, så faren er, at selskabet får konkurrence fra bredbånd på mobilnettet gennem hurtige versioner af 3G,« siger Poul Ernst Jessen.

TDC gav i januar 3,2 mia. kr. for Invitel inklusive gæld.