TDC firdobler gebyr

Danmarks største teleselskab har nu valgt at ryste posen og sætte priserne gevaldigt i vejret. I gennemsnit bliver det dog billigere, hævder selskabet. YouSee bliver også dyrere.

Forbrugerombudsmanden er efter teleselskaberne i øjeblikket. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først den ene vej - og så den anden vej. Sådan lyder udviklingen i TDCs prisstruktur for kunderne på det gamle kobbernet, der kun se frem til at skulle hoste op med en firdoblet opkaldsafgift - mod så til gengæld at betale væsentligt mindre for selve samtalen.

Tidligere har opkaldsafgiften for at ringe op været blot 0,225 øre. Nu stiger prisen til en krone. Til gengæld bliver fastnet til fastnet-samtaler så gratis, altimens TDC indfører en enhedspris på opkald til mobiltelefoner på 79 øre.

Læs også: Fibernet giver elselskaber kæmpe underskud

Selv om det kunne ligne en skjult prisforhøjelse, garanterer direktør hos TDC Privat Jesper Theill Eriksen for, at kunderne i gennemsnit vil opleve ændringer som en besparelse. Det viser TDCs egne beregninger.

“Vores formål har ikke været at hæve priserne, men at gøre det mere attraktivt at tale i fastnettelefonen, og gøre det nemmere, mere overskueligt og billigere at være fastnetkunde. Hvis ens telefonsamtaler er længere end to minutter, vil det altid være billigere med den nye prisplan,” siger han.

Jesper Theill Eriksen forklarer, at TDCs egne beregninger viser, at størstedelen af kunderne har et forbrugsmønster, der gør, at de vil opleve det som billigere end før. Bryder man sig ikke om den nye prisstruktur, kan kunderne dog godt få lov at fortsætte med noget, der minder om de gamle priser, forklarer han.

Læs også: Multimedieskatten står for skud i finanslovsforhandlinger

TDC har ellers været notorisk kendte for løbende at skrue prisen for en fastnetforbindelse i vejret, efterhånden som kunderne i tusindevis dampede af til fordel for mobiltelefonen. Selskabet har dog været helt ærlige omkring taktikken, der gik ud på, at de resterende fastnetkunder måtte splejse om at betale for vedligeholdelsen af det oldgamle kobbernet, som TDC skal tilbyde alle husstande i Danmark, uanset hvor dyrt det er at trække kabler til udkantsområder.

Også TDCs kabel-TV-selskab, YouSee, hæver sine priser. Fra 1. oktober skal der lægges ti kroner mere ved kasse 1 hver måned for de kunder, der har de laveste hastigheder på deres netforbindelse. De seneste mange år er hastigheden normalt blevet sat i vejret samtidig, men det sker ikke denne gang.

Læs også: Kannibaler spøger på spillemarkedet

»De helt lave hastigheder har fået 10 kroner ekstra på regningen om måneden. Det gør vi for at skubbe hastighederne opad. YouSee vil gerne positionere sig som udbyder af høje hastigheder samlet på så få produkter som muligt,« forklarer pressechef Ib Konrad Jensen.