TDC får ny topchef

TDC forfremmer sin næstkommanderende til koncernchef som afløser for Henrik Poulsen, som går til DONG Energy. 50-årige Carsten Dilling har over 25 års erfaring i IT- og televerdenen og har en noget anderledes ledelsesstil end sin forgænger.

Carsten Dilling, som for nylig rundede de 50, bliver Henrik Poulsens afløser på topposten i TDC. Foto: TDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev TDCs næstkommanderende, 50-årige Carsten Dilling, som overtager topposten i det TDC, som Henrik Poulsen forlader senest om nogle måneder for at blive ny topchef i DONG Energy.

Dermed får Danmarks største telekoncern en noget anderledes ledelsesstil, for Carsten Dilling har altid været meget ligefrem i sin kommunikation gennem de mange år, han har tilbragt i IT-verdenen på adskillige topposter.

Poulsen fortsætter til august

Han var siddet i TDCs koncernledelse siden 2007 og har siden 2011 været teknisk direktør for TDC, der er landets største på alle områder: fastnet, mobiltelefoni, internetforbindelser og TV.

Hans uddannelsesmæssige baggrund er en HA i finansiering samt en HD i udenrigshandel fra Copenhagen Business School. Han har tidligere haft en række direktørstillinger i IBM.

Henrik Poulsen fortsætter indtil sent i august som rådgiver for Carsten Dilling. Henrik Poulsen blev 18. april udnævnt til Anders Eldrups afløser i landets største energiselskab. Hvem der afløser Carsten Dilling som teknisk direktør, er endnu ikke afklaret. Indtil videre fortsætter han selv på posten.

Bestyrelsesformand: En unik indsigt

»Vi er meget glade for, at det nu er Carsten Dilling, der sætter sig helt i spidsen for TDC. Carsten har en unik indsigt i TDCs forretning og i alle processer i TDC. Han står som garant for at sikre den solide udvikling, koncernen er inde i. Han er desuden sammen med den øvrige direktion dybt involveret i det strategiarbejde, der skal sætte retningen for koncernen i de kommende år. Endelig vil jeg fremhæve, at Carsten med sin baggrund som administrerende direktør for flere IT-virksomheder besidder en stærk kommerciel erfaring,« siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen.

Carsten Dilling blev kaldt »en erfaren og kontroversiel IT-mand« og »en barsk oprydder«, da han blev ansat i TDC efter over 20 år i IT-branchen. Daværende TDC-topchef, Jens Alder, hyrede overraskende Carsten Dilling til televerdenen, efter at Dilling for anden gang var røget ud efter et møde med IT-milliardæren Ib Kunøe, som først overtog Columbus IT og siden IT-konsulentfirmaet Ementor, der blev købt op af Kunøes Topnordic og skabte Nordens største IT-leverandør, Atea.

Begge steder havde Carsten Dilling, som han selv udtrykker det, »skrællet løget« og ryddet op for at få virksomhederne bragt på fode igen - Ementor fra et minus på 70 mio. kr. til et overskud på to mio.

Udnytter hinandens forskelligheder

Hvor TDCs topchef siden 2008, Henrik Poulsen, fremstår den mere »polerede« topchef, er Carsten Dillings stil mere direkte og jordnær. De to går godt i spænd og udnytter hinandens forskelligheder.

Carsten Dilling er gift med Susanne, som er ansat i et medicinalfirma, og som han har to hjemmeboende døtre på 13 og 18 år samt en søn på 22 år med. Han har nærmest haft en pagt med sin kone om ikke at gå efter tungere jobs i udlandet, fordi hun gerne vil blive i Danmark. Carsten Dilling har til gengæld en særlig passion for sejlads. Den joviale og engagerede sejlsportsmand har egen båd og bruger den også meget til at pleje den store vennekreds. Er der tid, tager han en runde golf i ny og næ.