TDC får ny storaktionær

Amerikansk investor næsten fordobler sin ejerandel af den danske telegigant og sidder nu på mere end 10 procent af aktierne.

TDCs næststørste aktionær er nu amerikansk. Arkivfoto: Kim Haugaard, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

En af de store amerikanske investorer i danske TDC ejer nu mere end 10 procent af Danmarks største telekoncern.

Massachusetts Financial Services Company købte 6. maj op i TDC og sidder nu på 10,09 procent af den samlede aktiekapital og af de samlede stemmerettigheder. Det er næsten dobbelt så meget som tidligere.

Der er de seneste måneder sket store ændringer i ejerforholdene i TDC, som torsdag i denne uge aflagde et regnskab, der viser, at telegiganten fortsat er presset og kun reddes af sit 12,5 milliarder kroner dyre opkøb af Norges næststørste kabel-TV-selskab, Get, i september 2014.

11. marts solgte det amerikanske investeringsfirma Thornburg Investment Management så meget fra, at aktiebeholdningen nu er nede under fem procent. Thornburg havde ellers 24. februar købt op og ejede da 5,02 procent af alle TDC-aktier.

Største ejer har 15 procent

27. februar købte TDCs største aktionær, Capital Group Companies, på vegne af Capital Income Builders (CIB) aktier, så CIB nu ejer 5,1294 procent af den samlede aktiekapital og de samlede stemmerettigheder. Capital Group Companies øgede selv i februar sin egen andel fra over 10 procent til 15,322 procent.

Nu er også Massachusetts Financial Services Company rykket op i den klasse og sidder nu på 81.945.165 aktier.

Derudover ejer Bank of New York Mellon Corporation, der ligesom Massachusetts har været med i mange år, mere end fem procent af TDC, der er Danmarks største på alle fire områder - fastnet, mobiltelefoni, kabel-TV og internetforbindelser - men blot nummer tre i Norden, overvåget af svensk-finske Telia og norske Telenor, der begge hører til blandt verdens ti største mobilselskaber.

TDC havde ved udgangen af 2014 flere end 41.000 aktionærer, som ifølge TDCs årsrapport »omfatter danske og internationale, institutionelle investorer samt danske private inevstorer og TDC-medarbejdere«.