TDC får bøde for afskedigelse

Fyring af tekniker for at holde frokostpause derhjemme koster telekoncernen 100.000 kroner. Dansk Metal klager over overvågning med GPS-data.

TDCs rullende teknikere kan godt under visse omstændigheder indtage frokosten hjemme, og det koster nu telegiganten en bøde. Foto: TDC
Læs mere
Fold sammen

TDC skal betale 100.000 kroner i godtgørelse efter at have fyret en 27-årig teletekniker for at holde frokostpause hjemme hos sig selv.

Afskedigelsesnævnet har afgjort, at afskedigelsen i august var urimelig, og det glæder teleteknikerens fagforening, Dansk Metal, der organiserer flertallet af de ansatte i Danmarks største telekoncern.

»TDC gik over stregen,« konstaterer Dansk Metals Tele Øst-afdeling i en pressemeddelelse.

Frokostpausen hjemme er ifølge fagforeningen under visse forudsætninger en mulighed, men det accepterede TDC ikke, og teleteknikeren blev fyret. Dansk Metal mente, at det højst kunne takseres til en advarsel, men da parterne ikke kunne blive enige, blev sagen indbragt for LO/DA-Afskedigelsesnævnet.

Overvågning skal for retten

Sagen slutter imidlertid ikke her, for TDC har ifølge Dansk Metal Tele Øst »i strid med indgåede aftaler anvendt GPS-data til at holde øje med, at medlemmet holdt sin frokostpause hjemme hos sig selv«. TDC skal med seks ugers varsel meddele, hvis man vil bruge GPS-data til at kontrollere medarbejderens effektive arbejdstid, mener fagforeningen.

Det bliver derfor Arbejdsretten, som i det nye år skal afgøre, om der er begået overenskomstbrud.