TDC-ejere må spejde efter udbytte

TDC-ejere risikerer at gå glip af det årlige milliardudbytte, eftersom telegiganten kæmper med dalende omsætning. TDCs topchef arbejder stadig på at leve op til udbyttepolitikken.

TDC-ledelsen får svært ved at øge salget og udbetale det lovede milliardudbytte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Et voksende pres på omsætningen i TDC har sat telegigantens udbyttepolitik under pres, og TDC-investorer risikerer at gå glip af årlige milliardudbytter.

Det skriver Morgenavisen Jyllandsposten.
Det seneste år er salget dykket 5,5 procent opgjort på kvartalsvis basis, og det får analytikere til at advare investorerne.

»Meget tyder på, at aktionærerne skal indstille sig på at få lidt mindre dividende på den korte bane for at få omsætningen op i gear,« siger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets til Jyllands-Posten. 

Ifølge Michael Friis Jørgensen vil det kræve store investeringer i nye tiltag og opkøb, hvis TDCs topchef Carsten Dilling skal have held til at øge salget.
Vækst på toplinjen er ifølge flere analytikere, Jyllands-Posten har talt med, en nødvendighed for at fastholde udbyttepolitikken.

Men Carsten Dilling afviser enhver snak om, at det årlige milliardudbytte er i fare.

»Det er det, vi har kommunikeret, og det er det, vi arbejder efter,« siger Dilling.

TDC ændrede senest opgørelsesmetoden for det årlige udbytte i 2012. Det fik udbyttet til at dykke 20 procent fra 2012 til 2013. Selskabet regner med, at 2014 vil byde på et fald i omsætningen på op mod 3,5 procent.