TDC-ejere kræver 17 mia i gevinst

Kapitalfondene, der ejer TDC, afventer nu blot et stabilt aktiemarked, før TDC gennoteres.

Foto: Torben Christensen
De fem kapitalfonde, som i 2006 overtog TDC, vil have omkring 17 mia. kr. i gevinst fra investeringen i den danske telekoncern, før de vil sælge TDC, erfarer dagbladet Børsen. Det vil svarer til en forrentning på 100 pct. af den kapital, som fondene skød ind for fire år siden, og det tegner til at være muligt inden for få måneder.

Dermed er der kun få forhindringer tilbage, før selskabet igen kan bliver børsnoteret fuldt ud. Lykkes børsnoteringen, kommer fondene ud med et acceptabelt afkast, efter at meget er blevet rettet op i de senere år ovenpå en svær start. Ifølge beregninger, som en række kilder tæt på TDC har udarbejdet for dagbladet Børsen, tegner det til, at de ca. 17,5 mia. kr., som de fem fonde - Blackstone, Permira, Kohlberg, Kravis & Roberts, Providence og Apax - betalte i 2006, i dag er fordoblet.

Kilder oplyser, at det netop er et afkast i det niveau, som vil tilfredsstille fondene og sende TDC tilbage på børsen. Derfor mangler der nu kun én forhindring, før børsnoteringen bliver skudt i gang. Det er det varslede salg af TDC's schweiziske datterselskab Sunrise, som ventes endeligt på plads i april. Herefter er det et stabilt aktiemarked, som afgør, hvornår TDC bliver genintroduceret på børsen. Da fondene i 2006 købte den danske telekoncern, var prisen 95,5 mia. kr. Handlen blev finansieret med lån på omkring 78 mia. kr., mens de selv kom med ca. 17,5 mia. kr. Siden har fondene skåret telekoncernen fra hinanden.