TDC-ejere køber dyr gæld tilbage

Nordic Telephone Company, der ejer TDC, køber nu dyr gæld for to milliarder tilbage

TDC-chef Henrik Poulsen fremviste for nylig en stærkt stigende driftsindtjening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Kapitalfondene bag TDC går nu i gang med at tilbagekøbe de obligationer, der blev udstedt i forbindelse med købet. Dermed erstatter ejerne dyr gæld med billigere gæld. Det drejer sig om obligationer for godt to mia. euro med en pålydende rente på 8,25 procent, der blev udstedt, da kapitalfondene købte TDC i 2006.

Obligationerne indfries til kurs 100 selv om de handles til kurs 95 i øjeblikket. Det skriver dagbladet Børsen.

TDC har de senere år nedbragt sin gæld ganske gevaldigt fra 55 mia. til nu 30 mia. Dermed går det fremad for TDC. Men virksomheden er stadig meget gældsplaget i et telemarked, hvor det bliver tiltagende sværere at tjene penge. Da TDC for nyligt aflagde kvartalsregnskab, kunne selskabet fremvise en mikroskopisk omsætningsstigning, men en forbedret driftsindtjening. Stigningen i sidstnævnte var på hele 11 procent.

Resistent branche
Telebranchen er mere resistent overfor finanskrisen end andre brancher, men TDC-chef Henrik Poulsen antydede dengang, at også TDC mærkede krisen snerre.

Det betyder blandt andet, at erhvervskunderne holder igen med at bruge penge hos TDC, samt at de færre ansatte i danske virksomheder betyder mindre omsætning for TDC. Samtidig holder også private igen med de høje båndbredder.

Tidligere har et salg af mobilselskabet Sunrise i Schweiz stået højt på ønskesedlen, men ifølge TDC-chefen er det ikke utænkeligt, at TDC vil vælge at beholde Sunrise en rum tid endnu.

I et interview med Berlingske Business tidligere på måneden forklarede Henrik Poulsen at det sagtens kan være sandsynligt, at TDC kan sælges videre med Sunrise i porteføljen. Spekulationerne om et forestående salg af TDC har stået på i lang tid, da kapitalfondenes investeringshorisont snart udløber.