TDC-ejer bekræfter børsplaner

Den tidligere bestyrelsesformand i TDC løfter sløret for et snarligt salg.

Kurt Björklund (til højre) fra kapitalfonden Permira, da købet af TDC blev offentliggjort sidst i 2005, sammen med daværende koncernchef i TDC, Henning Dyremose. Foto: Erik Refner, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et kommende salg af Danmarks største teleselskab, TDC, er nært forestående.

Det har en af TDCs kapitalfondejere bekræftet.

Kurt Björklund, der er partner i kapitalfonden Permira og lige efter overtagelsen af TDC fungerede som bestyrelsesformand, har bekræftet over for nyhedsbureauet Bloomberg, at man overvejer en børsnotering af TDC, nu hvor salget af aktier igen har rettet sig op.

Børsnoteringer kommer nu tilbage

»Det er en af mange muligheder, som vi overvejer. Er børsnoteringer ved at komme tilbage? Ja, de er ved at komme tilbage. Men der er behov for, at både købere og sælgere finder den rette prisbalance,« sagde han forleden i et interview med Bloomberg Television.

Fem britisk-amerikanske kapitalfonde købte i februar 2006 TDC og har siden gjort, hvad kapitalfonde forventes at gøre: skåret til og solgt fra. I dag består TDC udelukkende af forretningen i Danmark samt et nordisk erhvervssalg. Alle udenlandske aktiviteter er solgt fra, senest med de schweiziske konkurrencemyndigheders godkendelse fredag morgen af salget af datterselskabet Sunrise til kapitalfonden CVC.

Finanskrisen udskød salg

TDC har i hele perioden været børsnoteret rent teknisk, men der har været så få frie aktier i omløb, at der reelt bliver tale om en gennotering, når kapitalfondene forventeligt inden årets udgang sælger deres lidt over 87 procent aktieandel.

Det var planlagt at skulle ske i foråret, men finanskrisen og dykkende aktiekurser satte en stopper for det.

De fem kapitalfonde, der ejer TDC, er Blackstone Group LP, KKR & Co., Apax Partners LLP, Permira Advisors og Providence Equity Partners. Det var i 2006 Europas hidtil største køb af sin art.