TDC-ejendomme sælges i giganthandel

ATP Ejendomme og PFA Ejendomme har indgået en aftale om at købe TDCs 224 danske ejendomme for cirka 4,1 mia. kroner. TDC fortsætter som lejer.

PFA og ATP øger deres investeringer i ejendomme i en af de største danske ejendomshandler til over fire milliarder kr.

De to parter etablerer en ny ejendomsfond med EjendomsSelskabet Norden A/S som manager, der desuden også foretager en mindre investering i fonden og skal stå for den daglige administration af TDC-ejendommene samt gennemføre udviklingsaktiviteterne.

"Vi er meget tilfredse med investeringen i TDC-porteføljen, som passer fortrinligt til langsigtede investorer som ATP og PFA. Med EjendomsSelskabet Norden ombord har vi ydermere spidskompetencer til at realisere det betydelige udviklingspotentiale, som vi ser i ejendommene og grundarealerne mange år frem i tiden,” siger direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme.

TDC-ejendommene anvendes til flere forskellige formål, men med hovedvægt på kontor og teknik. Flere af ejendommene er de tidligere bemandede telefoncentraler og er velholdte og attraktivt placeret over hele Danmark, skriver PFA i en pressemeddelelse.

To tredjedele er centralt beliggende i de fem største regioner – København, Århus, Aalborg, Odense og Trekantsområdet. Cirka 30 procent af ejendommene ligger i og omkring hovedstaden. I alt omfatter ejendommene knap 500.000 kvadratmeter og samlede grundarealer på næsten 3 mio. kvadratmeter.