TDC dropper Onfone

Lavprismobilselskabet bliver en del af TDCs kabel-TV-selskab YouSee, som nu kan sælge den fulde pakke med TV, internetforbindelse og mobiltelefoni. Samtidig forlader Onfones stifter TDC.

Onfone forsvinder og bliver til YouSee Mobil for at signalere sammenlægningen med TDCs kabel-TV-selskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC begraver i dag det navn, som mere end noget andet har været årsag til flere års intens priskrig på mobilområdet, når Onfone forsvinder og bliver til YouSee Mobil for at signalere sammenlægningen med TDCs kabel-TV-selskab. Samtidig forlader Onfones bagmand og stifter, iværksætteren Morten Strunge, TDC-koncernen.

»Onfone skifter navn til YouSee Mobil, men ellers påvirker det ikke kunderne. Alle funktioner, pakker m.m. er de samme. Onfone-navnet har ændret sig fra at være den fandenivoldske på markedet til at blive en integreret del af YouSee, og der er behov for tydeligere og ikke for mange varemærker. Den tættere integrering med YouSee giver kunderne adgang til indhold, som de ikke har i dag, samtidig med at man kan få samlefordele ved at have bredbånd, TV og mobiltelefoni samme sted. Altså et stort udbud af muligheder, men ingen krav – vil man fortsætte som ren mobilkunde som hidtil, gør man bare det,« understreger TDCs privatkundedirektør, Anders Jensen, over for Berlingske.

TDC købte 11. maj 2011 lavprisrebellen Onfone, som i dag har omkring 260.000 mobilkunder og sidder på 3,2 procent af det danske mobilmarked, af den dengang 25-årige stifter og direktør Morten Strunge for 300 millioner kroner for at sætte en prop i den mobilkrig, som undervejs kostede alle danske teleselskaber millioner af kroner.

Morten Strunge forlader til nytår TDC-koncernen for at koncentrere sig om sin nye satsning, Mofibo, der sælger adgang til e-bøger som månedsabonnement.

»Vi har haft en intern dialog om Onfone-navnet gennem flere måneder, ikke mindst med Morten Strunge, som er meget enig. Morten vil gerne videre, og derfor falder navneskiftet ganske fint sammen med det. Det har været fantastisk at få ham ind som entreprenør og iværksætter i så stor en koncern, hvor han har bidraget meget aktivt. Og det er da ikke usandsynligt, at samarbejdet fortsætter på forskellige områder,« siger Anders Jensen.

For et år siden fremlagde Danmarks største telekoncern en ny strategi og omorganiserede sine selskaber, som gør TDC størst på alle fronter i Danmark: Fastnettelefoni, mobiltelefoni, kabel-TV og internetforbindelser. Her blev YouSee lagt ind under selve TDC, og Onfone var forinden blevet lagt ind under YouSee, som dermed også kunne tilbyde mobiltelefoni. Moder TDC og YouSee skulle gå efter at sælge husstandsløsninger med ambitionen at sælge så mange TDC-produkter som muligt. Samtidig blev Fullrate, der begyndte som internetleverandør, til TDCs virkelige discountmærke.

Sidst i oktober blev lavprisselskabet Telmore, som for 15 år siden ændrede det danske mobilmarked ved at lave tank-selv-op-over-internet, pillet fra hinanden og delvis lagt ind i TDC.

»Fra omkring februar vil det blive tydeligt, hvad Onfone kan bidrage til i YouSee. Vi skifter gear til næste år. Vi vil fortsat være markedsleder i stort set alle produktkategorier, og det gør man ikke ved at være defensive. Vi vil gerne have flere kunder, og det er ingen skovtur. Nogen siger, at vi har fået modne markeder, men der findes kun modne chefer, som ikke tror, at der kan gøres noget,« siger TDC-koncerndirektøren med slet skjult pirken til sine største konkurrenter, Telia og især Telenor.