TDC-direktør om misset aftale: Tabte til konkurrent på pris

Det er prisen, der afgjorde, at Telenor har vundet en aftale med SKI - Statens og Kommunernes Indkøbs Service - om levering af tele- og datatjenester til en række små og store offentlige kunder i Danmark.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Marina Lønning, der er direktør i TDC Erhverv, efter at den danske telekoncern har måttet se sig forbigået af sin norske konkurrent, som derved fortsat skal være primær leverandør til de offentlige kunder i minimum de næste to år.

»I TDC Group konstaterer vi, at vi ikke vandt SKI 02.08, da en anden byder havde lavere pris, hvilket var kriteriet for tildeling«.

»I TDC Group mener vi fortsat, at det er vigtigt at udvikle nye digitale tiltag samt sikre, at der er lønsomhed i de aftaler, vi indgår, således at vi fortsat kan opretholde et højt investeringsniveau,« siger Marina Lønning i en mail.

I regnskabet for første kvartal skrev TDC, at størstedelen af de offentlige kontrakter inden for B2B-forretningen ville blive sendt i udbud i løbet af 2017 og "desværre med pris som det primære udvælgelseskriterie".

»Resultatet af disse udbud vil have en effekt på vores finansielle udvikling fra 2018 og fremefter,« skrev TDC i kvartalsregnskabet.

På grund af aftalen, som bygger på en eksisterende en af slagsen fra 2014, skal Telenor være leverandør af tele- og datatjenester til blandt andet kommuner, universiteter, forsyningsselskaber og selvejende institutioner.