TDC-direktør lægger røret på

Efter under to år forlader Johan Kirstein Brammer telegiganten - igen.

Johan Kirsten Brammer beskrev det som »et drømmejob«, da han i marts 2014 tiltrådte som koncerndirektør for alle TDCs privatkunder. Nu har han sagt op. Arkivfoto: Nils Meilvang, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs koncerndirektør for alle privatkunder, Johan Kirstein Brammer, forlader Danmarks største teleselskab. Han har fået nyt job uden for TDC  - for anden gang.

Fra 1. februar tiltræder han som direktør for Tryg Privat Danmark og har derfor sin sidste arbejdsdag i TDC i dag men står til rådighed i en periode.

»Jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Det er en interessant sektor, hvor jeg kan tage min erfaring fra telesektoren med mig og bruge mine kompetencer. Jeg føler, at jeg i forhold til TDC har leveret en masse resultater. Det seneste år har vi vendt mobiludviklingen på forbrugersiden, løftet kundetilfredsheden - om end vi ikke er i mål, har stabiliseret TV- og bredbåndskundebasen og har relanceret YouSee som forretning i august. Der er kort sagt gang i rigtigt mange gode ting,« siger Johan Kirstein Brammer til Berlingske.

Ny topchef i august

Han vendte tilbage til TDC 1. marts 2014, hvor han fik ansvaret for alle TDCs privatkunder. Det var TDCs daværende topchef, Carsten Dilling, som hentede ham fra en stilling som konsulent i Egon Zehnder International. Før da var han 2011-2012 direktør for TDCs privatkunder på mobilområdet, og tidligere var han fra 2009 chef for TDCs strategigruppe og arbejdede før da som chef for Carlsbergs forretningsudvikling i Østeuropa og som konsulent hos McKinsey.

Skiftet sker få måneder, efter at Pernille Erenbjerg overtog topposten i TDC efter Carsten Dilling, der i august i år blev fyret. Pernille Erenbjerg var indtil da koncernfinansdirektør gennem mange år og - siden januar - også viceadministrerende direktør for TDC. Hun er fortsat koncernfinansdirektør ved siden af topjobbet.

Vicedirektør Michael Moyell Juul er konstitueret i Johan Kirsten Brammers ledige stilling. Michael Moyell Juul har været hos TDC siden 2001 som koncernstrategichef og har siddet i ledelsen af TDCs privatkundedivision siden 2013 med ansvar for strategi- og forretningsudvikling.

»Helt udramatisk«

Johan Kirstein Brammer kalder sin afgang i TDC »helt udramatisk« og mener, at der er mange lighedspunkter mellem TDC og Tryg.

»Begge steder er der tale om abonnementsforretninger, hvor kundetilfredshed og fokus på kunden er centrale for en sund forretning,« forklarer han og slår fast, at han beholder sine TDC-abonnementer.

Johan Kirstein Brammer er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet, har en HD i finansiering fra CBS og en MBA fra Australian Graduate School of Management.