TDC-direktør går til Viasat

Peter Mægbæk Madsen forlader det Fullrate, som han var med til at stifte.

Peter Mægbæk Madsen var med Fullrate med til at presse bredbåndspriserne i Danmark ned. Nu forlader han det i dag TDC-ejede selskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrin Björk

Medgrundlæggeren af bredbåndsrebellen Fullrate forlader sin direktørpost i TDC og bliver ny topchef for TV-udbyderen Viasat.

Den 41-årige Peter Mægbæk Madsen overtager 1. december posten som administrerende direktør efter Jytte Nygaard-Andersen, der siden september 2011 har siddet i spidsen for Viasat, der ejes af mediekoncernen Modern Times Group (MTG) og står bag blandt andre kanalerne TV3 og TV3 .

Peter Mægbæk Madsen brød sammen med flere andre ud fra bredbåndsselskabet Cybercity, som Telenor siden overtog, og startede Fullrate. Her tog de kampen op med alle de traditionelle spillere på markedet og gjorde livet så surt for blandt andre TDC, at TDC i marts 2009 betalte 400 millioner kroner for at overtage selskabet, der smeltede ind i TDC-koncernen men fortsatte selvstændigt. Tidligere i år blev det aalborgensiske mobilselskab M1, som TDC købte tidligere, lagt ind under Fullrate som led i en større oprydning, der skulle samle de mange TDC-opkøb. Samtidig blev lavprismobilselskabet Onfone lagt ind under kabel-TV-selskabet YouSee, der snart efter mistede sin mangeårige direktør, Niels Breining, hvis stilling forsvandt under sammenlægningerne.

Fortsætter indtil videre

Som administrerende direktør får Peter Mægbæk Madsen ansvaret for Viasats satellit-TV-forretning, salget af TV-pakker over internetforbindelsen samt egne og øvrige kanaler til tredjepartsnetværk.

Peter Mægbæk Madsen er uddannet cand. merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus og har en Executive MBA-grad fra Handelshøjskolen i København (CBS). Han er bestyrelsesmedlem i DJØF Forlag, bor i Rungsted, er gift og far til to piger.

Jette Nygaard-Andersens stilling blev ledet, da hun 1. juni blev udnævnt som direktør for MTG Nordic Pay TV med ansvar for den nordiske betalings-TV-forretning, heriblandt Viasat og nettjenesten Viaplay. Hun fortsætter på sin gamle post sideløbende, indtil den nye direktør kan tage over.