TDC-direktør går

Topchefen for Dansk Kabel-TV forlader selskabet kort efter det største opkøb.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort efter opkøbet af TV- og bredbåndsselskabet A+ forlader administrerende direktør Peter Ibsen det TDC-ejede selskab Dansk Kabel-TV.

Den 53-årige Peter Ibsen har været chef for Dansk Kabel-TV de seneste to år, siden han i juni 2007 kom fra TDC Mobil, hvor han var erhvervsdirektør.

Hans afløser udpeges inden for 14 dage, oplyser TDC.

»Jeg synes, at det er det rigtige tidspunkt for mig, nu hvor købet af A+ er faldet på plads. Jeg har haft to gode år i Dansk Kabel-TV, og efter snart 18 år i koncerneen er det vist på tide, at jeg ser på den verden, der er uden for telesektoren, herhjemme eller uden for landets grænser,« siger Peter Ibsen.

To opkøb på et år

Dansk Kabel-TV ejes af TDCs store kabel-TV-selskab, YouSee, som 26. maj købte A+ med datterselskaberne Arrownet og FastTV-net og overtog 120 medarbejdere og 62.000 kunder, der skal fusioneres ind i Dansk Kabel-TV. Sælger var A+-ledelsen samt Nordica Capital Partners og LD-Invest Equity.

Den administrerende direktør for A+, Henrik Lind, er indtrådt i direktionen for det forenede selskab.

YouSee leverer kabel-TV og Internet til 44 procent af de danske husstande og købte i juni 2008 Guldborgsund Kommunes antennevirksomhed på Lolland-Falster med 13.000 kunder for 75 millioner kroner.