TDC-datter betaler bøde på 100.000 kr.

Det TDC-ejede bredbåndsselskab Fullrate fortalte ikke, hvad kunderne reelt skulle betale, og blev dermed meldt til politiet af forbrugerombudsmanden.

Bredbåndsselskabet Fullrate, som TDC ejer, betaler nu 100.000 kroner i bøde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det TDC-ejede bredbåndsselskab Fullrate betaler en bøde på 100.000 kroner for ikke at have givet tydelige prisoplysninger.

Forbrugerombudsmand Henrik Øe meldte Fullrate til politiet for et år siden for at have overtrådt markedsføringsloven ved kun at annoncere med den månedlige abonnementspris for bredbånd men ikke oplyse, hvad den samlede mindsteudgift ville blive. Forbrugerne var nemlig bundet i seks måneder, og der var både oprettelsesgebyr og fremsendelsesgebyr med, hvis man sagde ja til tilbuddet.

Forkert pris

Desuden skrev Fullrate i prislisten på sit netsted, at oprettelsen var gratis, selv om den reelt kostede 99 kroner, hvis kunden ikke havde en router - en modtager/sender - i forvejen.

»Jeg er glad for, at Fullrate har erkendt forholdet samt rettet sin markedsføring, da det er med til at gøre markedet mere gennemsigtigt og derved nemmere for forbrugeren at overskue,« siger Henrik Øe.

Bødens størrelse er fastsat ud fra omkostningerne ved markedsføringen, men Fullrate har fået rabat for aktivt at have hjulpet til opklaringen.

Forbrugerombudsmanden har på det seneste politianmeldt en række selskaber for ulovlig markedsføring.

For nylig betalte det også TDC-ejede lavprismobilselskab Telmore ligeledes 100.000 kroner i bøde.