TDC-chefen kender alle sit maskinrums afkroge

Da Carsten Dilling i 2012 satte sig i TDC-topchefens stol, kendte han allerede hjørnerne af sin koncern.

Carsten Dilling, adm. direktør og koncernchef i TDC, er ikke bleg for at indrømme, at han måske har lidt for mange fritidsinteresser, som blandt andet tæller sejlsport og golf. Arkivfoto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udfordringer er der nok af, når man står i spidsen for et C20-selskab. TDC-topchefen Carsten Dilling er dog i den fordelagtige situation, at han har alle forudsætninger på plads, når han går sin koncern igennem med tættekammen i jagten på profitabiliteten.

Den 52-årige erhvervsmand har nemlig både den tekniske side af sagen på plads – samt historikken.

Carsten Dilling overtog i 2012 chefstolen fra Henrik Poulsen, der var blevet hentet over til energiselskabet DONG Energy. Forinden havde Dilling i fem år varetaget direktørposter i forskellige dele af TDC-koncernen, hvilket gjorde, at han havde fået en solid indsigt i »maskinrummet« i den danske telegigant.

Forinden havde Dilling slået sine folder i IT-sektoren. Det var blandt andet i Columbus IT og Ementor. Begge steder havde Carsten Dilling måttet arbejde hårdt og skære med hård hånd for at få virksomhederne profitable nok. Det lykkedes i begge tilfælde. Og det endda så godt, at begge virksomheder blev købt af IT-milliardæren Ib Kunøes Topnordic, hvorefter Carsten Dilling blev sendt ud på det frie arbejdsmarked igen.

Men i 2007 blev det altså televerdenen, som skulle have gavn af Dillings evner som blandt andet oprydder. Carsten Dillings fodspor er da også at spore, når man ser på udviklingen af antallet af medarbejdere i koncernen. Da Dilling trådte til som topchef i 2012, var der tæt ved 10.000 fuldtidsansatte. I årsrapporten 2013 er tallet nede på 8.800.

Onsdag i denne uge meddelte TDC så, at de vil udlicitere en del af sin kundeservice. Det ventes at betyde, at 800 ansatte ikke mere vil have TDC-logoet på deres lønsedler. Carsten Dilling er tydeligvis ikke færdig med at trimme og udlicitere, bare fordi han sidder i koncernens allerstørste direktørstol.

Det kommer dog næppe bag på nogen, at Carsten Dilling ikke er bange for at skære fra. Beskrivelserne af ham ved tiltrædelsen af topjobbet indeholdt allerede dengang ord som »barsk«, »aggressiv« og »kontroversiel«. På hjemmebanen er der dog umiddelbart ikke de helt store kontroverser ved Carsten Dilling, som til dagligt bor i Hørsholm, nord for København. Han har tre børn, hvoraf de to i dag er voksne. Hans hustru, Susanne, arbejder inden for medicinalbranchen, og når de holder fri, så sker det ofte på den spanske sydkyst, hvor parret har et hus. Her kan Carsten Dilling også nyde sin hobby, der er sejlsport.

Hvis han kan finde tid til det, så griber han gerne køllerne og går en runde på en golfbane. Eller hænger ud med sin flok af nære venner. I det hele taget er han ikke bleg for at indrømme, at han måske har lige lovligt mange fritidsinteresser. Heldigvis er hans omgivelser indstillet på, at det er en del af mennesket Carsten Dilling.

»Det er en god ting, at alle bakker mine fritidsinteresser op,« sagde Carsten Dilling grinende i forbindelse med sin 50-årsfødselsdag i 2012. TDC-chefen kan være en barsk og kontroversiel oprydder – men den joviale og lette stil er ligeledes et kendetegn.