TDC-chef: Selvfølgelig får vi 4G

Danmarks største teleselskab vil byde på lynhurtige mobilnet.

Foto: Peter Helles Eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC skal uden for enhver tvivl kunne tilbyde danskerne superhurtige mobilnet og vil derfor købe rettigheden til at dække Danmark, når det til marts bliver muligt at byde på dem.

De kommende såkaldte 4G-net (eller mere teknisk LTE-mobilnet) skal på et tidspunkt afløse dagens mobilnet, fordi den nye teknologi gør det muligt at overføre data med en betydeligt højere hastighed end i dag, så man ikke som nu oplever forsinkelser af betydning, når man går på nettet eller henter og sender elektronisk post.

Intet akut behov

»Selvfølgelig skal TDC have en LTE-licens, for TDC vil have en god - helst den bedste - infrastruktur i Danmark,« fastslår koncerndirektør Jesper Theill Eriksen, der har ansvaret for TDCs privatkunder.

IT- og Telestyrelsen forventer til marts 2010 at holde en åben auktion, hvor teleselskaberne kan købe frekvenser til 4G-mobiltelefoni. Hen over sommeren vil betingelserne kunne studeres nærmere.

»Selvfølgelig kommer 4G til Danmark, men vi kan vist sagtens vente et par år uden at skuffe nogen med det behov, der er i dag. Vi vil jo ikke bygge mobilnet, der er tomme og ikke bruges. Vi er i fuld gang med at udbygge 3G-nettet, og selv om vi kom senere i gang, arbejder vi hurtigere for at sikre den bedste bredbåndsoplevelse på farten. Så jeg føler ikke, at vi er bagud,« siger Jesper Theill Eriksen og fremhæver, at hvor 3G-nettet endnu ikke dækker, vil mobiltelefonerne automatisk hoppe over på det almindelige mobilnet, som er blevet forstærket med den særlige EDGE-teknologi, som gør dataoverførslen hurtigere end ellers.