TDC-chef glæder sig til supernet

Selvsikker Carsten Dilling tror på snart at stå med mobildatanet i europæisk topklasse.

TDC er sammen med kinesiske Huawei i færd med at udbygge sit 4G-/LTE-mobilnet i hele Danmark. Foto: Uffe Weng, TDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi får et af Europas stærkeste mobilnet!«

Det fastslår TDCs koncernchef, Carsten Dilling, som for lidt over en måned siden indledte samarbejde med verdens næststørste leverandør af mobiludstyr, kinesiske Huawei, som i rekordtempo skal gøre TDCs 4G-/LTE-mobilnet landsdækkende og samtidig sørge for, at det aldrig er dårligere end konkurrenternes.

»Vi er godt i gang med at køre ned over Nordsjælland og går meget snart i gang i København. Inden for 2½-4 måneder vil vi være færdige i hele Storkøbenhavn. Bornholm er allerede på plads,« siger Carsten Dilling.

Telia og Telenor i førerfeltet

TDC er bagud i forhold til Telia og Telenor, som er i færd med at lægge deres mobilnet i Danmark sammen for at kunne levere bedre dækning og samtidig dele regningen fremover. Telia og Telenor afsluttede for få uger siden sammenlægningen af 3G-mobilnettet. I forvejen er det langt hurtigere 4G-/LTE-net, som er beregnet til dataforbindelser, lagt sammen, og inden årsskiftet vil også det landsdækkende, gammeldags talenet, GSM (af nogen kaldet 2G for at blive i talrækken), lagt sammen.

TDC har ikke hidtil gjort meget ud af sit 4G-/LTE-net, men det ændrer sig med den nye aftale med Huawei. Senest til februar 2015 skal Huaweis og TDCs folk i fællesskab have sat 4G-/LTE-forbindelser op i det meste af landet og samtidig - sådan som Telia og Telenor har gjort det - lagt mobilkapaciteten mellem de forskellige net om, så der kommer større vægt på ordentlige dataforbindelser, som bliver vigtigere og vigtigere.

To- til tredobling allerede nu

»De første tests er meget, meget overbevisende. Når vi har skiftet 35-40 master ad gangen, måler vi før- og efter-oplevelsen, og her oplever man i gennemsnit en to- til tredobling af kapaciteten, vel at mærke, før vi har ændret på fordelingen mellem de forskellige net. Så der er et stort potentiale, som især højtforbrugende datakunder vil få gavn af,« siger TDC-topchefen.

Han understreger, at udbygningen betyder, at såvel udendørs- som indendørsdækningen forbedres. Navnlig indendørsdækningen har altid været et problem for mobilforbindelserne, som skal kunne trænge gennem mure.