TDC-chef glæder sig til nye aktionærer

Et stort aktiesalg i TDCs ejerkreds får næppe nogen særlig betydning for virksomhedens dagligdag, men TDCs koncernchef ser frem til at få nye investorer.

Henrik Poulsen, top-chef i TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Udsigten til at få et større skifte i ejerkredsen hos TDC skaber ikke forventning om nogle større ændringer hos TDCs koncernchef, Henrik Poulsen. Men han glæder sig til at nå ud til en større ejerkreds.

- Umiddelbart vil det ikke føre til ændringer i vores strategi og fokus. Prioriteterne i virksomheden ændrer sig ikke, og jeg tror heller ikke, dagligdagen for den enkelte medarbejder bliver synderligt påvirket af det, siger Henrik Poulsen til nyheden om, at kapitalfondene bag TDC gør klar til at sælge ud af aktier.

En større andel af TDC-aktier i frit salg på børsen vil dog få skabt øget fokus hos aktieanalytikere, medier og investorer, der vil følge aktiekursens op- og nedture.

Det ser Henrik Poulsen ikke i sig selv som en ulempe.

- Det kan være en lille fordel, at vi får noget mere bevågenhed. Det kan være udmærket for en forretning, der primært opererer i Danmark, vurderer TDC-chefen.

Han tilføjer desuden, at man håber på, at også mange private danske investorer vil være interesseret i at blive aktionærer.

- Det kunne være en positiv ting fremadrettet, vurderer Henrik Poulsen, der kalder TDC "en sund og stærk virksomhed", som er på vej ud til investorerne.

Selskabet meldte fredag ud, at man vil bruge ni milliarder kroner på at købe eksisterende aktier tilbage. Det er omkring halvdelen af det beløb, der kom ind fra salget af schweiziske Sunrise. Et næsten lige så stort beløb bruges på at nedbringe gæld i TDC.

Ifølge Financial Times er der tale om et aktiesalg for 16 milliarder kroner, hvilket vil betyde, at kapitalfondene fortsat vil eje 60 procent af TDC. Der er dog ikke officielt noget ude om, hvad det endelige aktiesalg vil være på.

/ritzau/