TDC bremser superbredbånd

TDC tror ikke på, at fibernetværk til danske hjem har en fremtid, selv om man så sent som i november betalte 325 mio. kr. for Dong Energys fiberforretning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Efter opkøbet har telegiganten i vidt omfang lukket ned for udrulningen af fibernet til titusindvis af nordsjællandske hjem.

»Vi ser ikke noget behov for at levere fiber. Vi kan tilbyde op til 50 Mbit/s på de eksisterende kobberkabler. Kobberinfrastrukturen vil leve i mange år endnu,« siger Jess Ibsen, netværkschef i TDC, til Jyllands-Posten.

Torben Rune, teleanalytiker og direktør i Netplan, peger på, at de nye toner underbygger mange branchefolks værste frygt.

»TDC's holdning er beskæmmende. Det tyder på, at TDC's køb af Dongs fibernet alene handler om at ville kvæle en konkurrent,« siger Torben Rune til Jyllands-Posten.

Dong har ellers tilbudt TDC at lægge fiberrør i jorden til rabatpris, da energigiganten alligevel er i fuld gang med at grave de nordsjællandske fortove op og lægge elledninger ned. Det tilbud har TDC i de fleste tilfælde valgt at takke nej til. I stedet vil TDC nøjes med at tilbyde danskerne internet via de gamle kobberledninger.