TDC-boss: »Vi var tidligt klar over, at der var tale om en bevidst handling«

Hos TDC vidste man »relativt tidligt,« at nedbruddet i TV-signalet nytårsaften skyldtes en bevidst handling.

TDCs topchef Pernille Erenbjerg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos TDC var man relativt tidligt klar over, at blandt andet dronningens nytårstale blev spoleret ikke af en teknisk fejl men af en bevidst skadelig handling.

»Vi har arbejdet med nogle forskellige hypoteser, men vi har nu det her klare billede, der gør, at vi overdrager sagen til politiet. Uden at gå alt for meget i detaljer så arbejdede vi med hypoteser omkring, at det kunne være alt fra en simpel generisk fejl, over mod at det kunne være en bevidst handling,« siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group til Berlingske Business. Hun fortsætter:

»Det stod relativt tidligt klart for os, at der var formentligt tale om bevidst handling. Det er en tese, vi har nu har belæg for, og derfor træder politiets kompetencer nu ind.«

Da TDC nu har overdraget sagen til politiet, ønsker koncernchefen ikke at gå i detaljer med den undersøgelse, som man har foretaget hos TDC.

»Der er nogle detaljer, vi ikke har lyst til at få ud på nuværende tidspunkt, men vores arbejde har været at gennemgå og lave en masse dataanalyser på det udstyr, hvor fejlen opstod,« forklarer Pernille Erenbjerg.

TDC fortalte allerede i starten, at fejlen opstod i nogle såkaldte distributionsbokse, der udsender TV-signalet. Boksene står på 33 forskellige distributionspunkter i landet. Pernille Erenbjerg forklarer, at for at kunne skabe nedbruddet i TV-signalet, har det krævet et indgående kendskab til TDCs systemer

»Vi har nu overgivet sagen til politiet og så er det dem, der undersøger hvem og hvordan. Men det vi kan sige, det er, at det kræver en relativt detaljeret kendskab til, hvordan vores setup er, og hvordan vores TV-platform er konfigureret,« siger Pernille Erenbjerg.

Hun fortæller videre, at det var har været en travl tid i TDC siden nedbruddet:

»Sket er sket, men vi har været offer for en bevidst skadelige handling. Det er har været intenst og omfattende siden lørdag, og vi er mange mennesker, der har brugt uhyggeligt meget tid på det her. Det er klart, at vi har haft fokus på to ting: at få TV-signalet op igen og få analyseret, hvad er det egentligt, der er sket,« siger Pernille Erenbjerg.