TDC bliver investorernes sikre valg

Med frasalget af schweiziske Sunrise er der åbnet op for, at at ejerne bag TDC sætter deres aktier til salg på fondsbørsen. TDC-aktien vil i givet fald blive det sikre og stabile valg i investorernes portefølje, vurderer analytiker.

TDC menes at have solgt sit schweiziske datterselskab for næsten 19 milliarder kroner. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
De fem internationale kapitalfonde, som ejer 88 pct. af aktierne i TDC, overvejer i øjeblikket, hvad næste skridt bliver.

Meget tyder på, at overvejelserne vil ende med, at kapitalfondene sætter deres aktier til salg på fondsbørsen, så TDC igen bliver en folkeaktie.

"Med frasalget af Sunrise har ejerne bag TDC nået deres strategiske mål om at gøre TDC til et rent nordisk selskab med en meget stærkt position på markedet. Kapitalfondenes rolle i TDC er udspillet, og vi vil formentlig se et salg af aktier på børsen inden for en relativ kortperiode," siger Morten Irmsgard, aktieanalytiker hos Sydbank.

Læs også: Analytiker: TDC har fået en rigtig god pris

Han er dermed enig med teleanalytiker John Strand, fra Strand Consult. John Strand forudser et salg af de mange TDC-aktier allerede inden jul.

Morten Irmsgard er knap så konkret i sit bud på, hvornår børsnoteringen kommer til at ske.

"Det afhænger helt af, hvordan markedssituationen udvikler sig i løbet af efteråret, og der er en del andre børsintroduktioner i pipelinen i den kommende tid. Men det er ikke utænkeligt, at det sker allerede i år forudsat, at markedet fortsat er gunstigt," siger Morten Irmsgard.

Samtidig med meddelelsen om, at Sunrise er solgt fra, har TDC ændret forventningerne til selskabets samlede omsætning og driftsindtjening for 2010.

Efter frasaget af Sunrise for knap 19 milliarder kr. ventes TDCs samlede omsætningen i år nu at blive på niveau med 2009 mod tidligere forventet 1-3 pct., mens driftsindtjeningen ventes at vokse med 1-2 pct. mod tidlige udmeldte 3-4 pct.

Læs også: Ekspert: TDC på børsen inden jul

"Før frasalget var Sunrise den stærke vækstdriver i selskabet. Når man plukker det ud og kun har den nordiske forretning tilbage, så ændrer billedet sig. I Norden er det begrænset, hvor meget vækst, TDC kan hente," siger Morten Irmsgard.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er gode argumenter for at købe TDC-aktier, når de efter alt at dømme bliver sendt i handlen igen.

"TDC er ingen væksthistorie, men selskabet har en god markedsposition - især i Danmark, og så er det en meget stabil forretning med blandt andet et stærkt cash flow. Det betyder, at aktionærerne vil kunne forvente gode udbytter," vurderer Sydbank-analytikeren.


Læs også: TDC bekræfter at schweizisk smertensbarn er solgt


Morten Irmsgaard mener derfor, at TDC-aktien vil appellere til investorer på jagt efter en stabil aktie i porteføljen.

"Telemarkedet er ikke så konjunkturfølsomt i nedgangstider. Kombineret med den gode markedsposition og stabile forretning, så vil det være oplagt at købe TDC-aktier, som en defensiv investering i porteføljen," siger Morten Irmsgard.

TDC-aktien er i dag steget med knap 6 pct. på nyheden om frasalget af Sunrise i Schweiz.