TDC bliver igen blandt børsens største

Når TDC's børsnotering er i hus, bliver selskabet igen blandt de 20 største selskaber i C20 indekset på Københavns Fondsbørs.

Kapitalfondene bag TDC sælger ud af deres ejerandel i selskabet - og det vil sende TDC tilbage blandt de absolut største selskaber på Københavns Fondsbørs.

TDC har en markedsværdi på omkring 50 milliarder kroner, og dermed skulle selskabet være sikret en plads blandt C20-selskaberne på Københavns Fondsbørs, siger Per Jørgensen, aktiechef hos fondsmæglerselskabet Investering og Tryghed.

- Det er ikke sikkert, de når det til december, men så når de det formentligt til næste gang, C20-selskaberne gøres op, siger han.

Ifølge Per Jørgensen er TDC-aktien både interessant for danske private investorer og for eksempel pensionskasser.- Men det er også vigtigt, at der kommer udenlandske investorer til, fordi selskabet er så stort, siger han.

Danmarks største pengetank, pensionskassen ATP, ejer allerede 5,5 procent af TDC, men ATP's fondsdirektør, Bjarne Graven, afviser over for Business.dk, at ATP umiddelbart har planer om at købe flere TDC-aktier.

ATP valgte i modsætning til de andre aktionærer i TDC ikke at sælge sine aktier til kapitalfondene, som for seks år siden overtog selskabet.

Ifølge Per Jørgensen er det en helt normal procedure, at kapitalfonde sælger ud af deres ejerandel efter en årrække.

- I den periode har fondene optimeret driften og frasolgt ikke kerneaktiviteter. Så føler de, at deres arbejde er gjort, og de vil høste gevinsten af deres investeringer, siger han.Hvor stor gevinsten bliver for kapitalfondene bag NTC, som formelt ejer knap 88 procent af TDC, er endnu usikkert. Men ifølge avisen Financial Times venter fondene at få deres investering 2,5 gang igen.

Det oprindelige købstilbud til TDC's daværende aktionærer lød på 76 milliarder kroner.

Men sælgerne har forpligtet sig til at beholde en betydelig ejerandel i seks måneder efter børsnoteringen.

- Det er nye investorers garanti for, at de ikke køber katten i sækken, siger Per Jørgensen.

/ritzau/