TDC bliver Dillings hidtil største opgave

Med Carsten Dilling på TDCs fastnetdivision får den erfarne herre en af sine formentlig hårdeste opgaver i sin karriere.

TDCs fastnet er ikke bare TDCs "backbone" - det gamle monopolnet, som gjorde TDC omkring 100 milliarder kroner værd, da det fører til stort set enhver dansker. Det er også den del af TDC, der er under størst pres.

Antallet af fastnetabonnenter rasler ned, danskerne flytter til bredbånd og mobil og modsat fastnettet, hvor man betalte efter forbrug, så er bredbånd takseret efter fast afregning månedsvis i pakker, der er under stort prispres med op til 20 mbit/s internet for godt 300 kr.

TDC presses fra alle sider på den konto. Dels er konkurrencen fra mobilnettene, som folk flytter mod. Dels er der slagsmålet med elselskaberne, der graver fiber ned landet over og dels kommer der stadig nye løsninger til som trådløse internetforbindelse, senest hos Elro i Randers, der fik en landsdækkende licens på FWA, trådløst net.

Metoden har i dag heddet fyringer og rationaliseringer. Det skal Dilling fortsætte. Men hans opgave bliver at udstikke strategien for TDCs fastnet fremadrettet. Det bliver en overordentlig interessant opgave, for fastnettet bærer en stor del af TDCs værdi - også ved det salg, de fem kapitalfornde bag TDC, skal foretage af selskabet.