TDC blæser gang i stor fibersatsning

TDC satser nu 150 mio. kr. på en IT-platform for bredbånd, telefoni og tv på fibernet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen. Projektet, der skal klargøre telekoncernen til fibernet fremover og er baseret på virksomhedens køb af Dong Energys fibernet i Nordsjælland, skal være færdigt allerede i år.

»Det skal gøre os i stand til at levere Yousees produkter på fibernettet fra Dong. Med den fulde integration af Dongs processer får vi samtidig en platform, der sikrer os, at vi kan levere TDC's samlede tjenester ud på både Dongs fibernet samt eventuelt andre fibernet,« siger Carsten Dilling, direktør for TDC Operations, som står bag alle TDC's net samt IT-drift.

Koncernens 325 mio. kr. dyre køb af Dong Energys nordsjællandske fibernet har skærpet appetitten på fiber, og opkøbet bliver formentlig ikke det sidste.

»Vi vil se på alle varianter af partnerskaber med elselskaberne om fibernettene, og vi er meget tilfredse med købet af Dongs fibernet,« siger Carsten Dilling.
Eftersom købet af Dong-nettet var forbundet med massiv politisk ravage, vil virksomheden nu være forsigtig i sin tilgang til de øvrige 13 fiberselskaber landet over, der samlet har gravet fiber ned for milliarder af kroner.