TDC betaler stigende renter med fyringer

TDC har grovfilen fremme for at fastholde de økonomiske resultater. Både hjemme og i udlandet. TDCs faldende bundlinieresultatet i andet kvartal er blandet andet begrundet i et hårdere finansielt marked samt et stort arbejde på at salgsklargøre TDCs ungarske selskab HTCC.

TDC har tilkøbt fastnetselskabet Invitel i Ungarn og lagt det sammen med HTCC samt Tele2s lille ungarske afdeling og målet er nu, at skære selskabet til, så det kan sælges med stort overskud. Det kostede i sidste uge 200 ansatte i HTCC jobbet, som Berlingske Business skriver i dag.

Og man skal ikke vente mere lempelig tilgang til håndtering af medarbejdere herhjemme, siger Jens Alder, topchef i TDC.

”Den faldende indtjening understreger vigtigheden af, at vi fortsat har fokus på at rationalisere og effektivisere vores processer. Samtidig arbejder vi målrettet på at forbedre vores kundeservice,” siger Jens Alder.

Det sidste har blandt andet medført en sammenlægning af TDCs kundeserviceafdelinger fra 11 til fire i de store byer. En sammenlægning der er et voldsomt opgør med TDCs sociale profil, mener Dansk Metal, da striber af TDC-ansatte på nedsat tid på grund af handikap og andre personlige problemer tvinges væk fra de nye centre, da hundreder af hjemmearbejdspladser samtidig nedlægges.