TDC-ansatte forudså fyringer

Landets største teleselskab er i dag 5.000 medarbejdere færre, end da det blev købt af kapitalfonde i 2005 - helt som medarbejderne forudså.

Der bliver færre og færre TDC-medarbejdere. Navnlig er der skåret ned blandt teknikerne. Foto: Jørgen True, TDC Fold sammen
Læs mere
Ganske som medarbejderne i landets største teleselskab, TDC, frygtede, er der forsvundet i tusindvis af stillinger, siden fem britisk-amerikanske kapitalfonde i 2005 købte TDC.

5.000 stillinger er skåret væk, så TDC i dag har 14.000 ansatte, skriver dagbladet Børsen. Og medarbejdernes forudsigelser i en undersøgelse fra november 2005 er yderst præcise.

Dengang forventede 62 procent af de 1.900 adspurgte, at der vil ske »mange afskedigelser« som følge af ejerskiftet. 78 procent mente, at TDCs ejere vil »opsplitte og frasælge dele af virksomheden«, mens kun ni procent af medarbejderne troede, at de nye ejere ville »udvikle virksomheden«.

Dansk Metal: Værste fordomme bekræftet

»Man kan i dag konstatere, at alle de værste myter og fordomme bliver bekræftet om kapitalfonde, der gældssætter virksomheder voldsomt,« siger Per Påskesen, forbundssekretær i Dansk Metal, til Børsen.

Dansk Metal organiserer størsteparten af TDCs medarbejdere.

Han anker over, at fondene har udbetalt over 40 milliarder kroner i udbytte.

»Penge, man kunne have brugt til at investere,« siger han.

TDC afviser kritik

TDCs koncernchef siden november 2008, Henrik Poulsen, afviser kritikken.

»Den udvikling, TDC er gået igennem, har været for at styrke og udvikle TDC. Væksten er taget af, konkurrencen er øget, og afgangen fra fastnettet har tvunget effektiviseringer igennem. På tre og et halvt år har vi afskediget 10 procent af TDCs samlede bemanding. Det er helt på linie med andre teleselskaber, men processen er formentlig gået hurtigere hos os,« siger han til avisen.