TDC-ansatte fik mere i løn og en fridag

Langstrakte lønforhandlinger, som førte til faglige møder, er slut.

De ansatte hos TDC er blevet enige med ledelsen om lønstigninger. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Flere arbejdsnedlæggelser skaffede de ansatte i Danmarks største teleselskab mere i løn og en ekstra feriefridag.

TDC og den største fagforening, Dansk Metal, har indgået forlig om lønnen efter meget langstrakte forhandlinger. Med tilbagevirkning fra 1. marts vil de TDC-ansatte få 325 kroner mere i løn om måneden og en ekstra fridag om året, så de ansatte fremover har seks feriefridage.

»Der har været tale om meget langstrakte forhandlinger, og teleafdelingerne anser resultatet som det bedst muligt opnåelige,« hedder det i en udtalelse fra Dansk Metals afdeling Tele Øst, som organiserer flertallet af de ansatte hos TDC.

Fortsat uklarhed om multimedieskat

Forhandlingerne var flere gange ved at gå i hårknude. Det betød faglige møder mange steder i landet over flere dage. Utilfredsheden gik på, at TDC-ledelsens udspil til løn var mindre, end hvad andre i TDC-koncernen blev tilbudt. Desuden var der kun lagt op til en halv fridag, hvorimod akademikere og ledere i TDC havde fået en hel fridag.

Et uafklaret spørgsmål er kompensation for multimediebeskatningen, som regeringen og Dansk Folkeparti indførte fra i år. Hvis arbejdsgiveren stiller mobiltelefon, computer og/eller internetforbindelse til rådighed for medarbejderne, skal der betales skat, hvis det forlader virksomheden. Eftersom de TDC-ansatte er afhængige af hurtigt at kunne rykke ud uden at skulle ind om kontoret først, har TDC bedt Skat om at friholde særligt kommunikationssudstyr fra multimedieskatten. Skat har endnu ikke svaret, og hvis det ikke sker senest 1. september, vil TDC og teleafdelingerne genoptage forhandlingerne.