TDC ansætter ny direktør for TDC Erhverv

TDC ansætter Marina Lønning som ny direktør for TDC Erhverv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC ansætter Marina Lønning som ny direktør for telekoncernens erhvervsforretning, der igennem en længere periode har været under hårdt pres.

Hun kommer fra en stilling som markedsdirektør for Telenors norske erhvervsforretning og erstatter Jens Munch-Hansen, der har været i den danske telekoncern i syv år, oplyser TDC i en meddelelse til fondsbørsen.

TDC administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, glæder sig over selskabets nye ansættelse.

- Tiden er rigtig til at få nogle nye øjne på erhvervsforretningen og vores muligheder for at forbedre udviklingen og styrke vores tilbud til kunderne. Med sin lange erfaring fra Telenors norske erhvervsforretning og sin store indsigt i løsninger og markedsføring til erhvervslivet, er Marina den helt rigtige til at stå i spidsen for det, siger Pernille Erenbjerg i en skriftlig kommentar til Ritzau Finans.

48-årige Marina Lønning har tidligere arbejdet i Telenor Group og Talk2Me samt Radiometer Medicals, og den nyansatte direktør for TDC Erhverv bliver ligeledes medlem af direktionen.

Marina Lønning tiltræder sit nye job 1. april 2016. Jens Munch-Hansen vil fortsætte som direktør for TDC Erhverv indtil da.

TDC's erhvervsforretning har igennem den seneste tid været et af selskabets mest udfordrende forretningsben med nedadgående omsætning og indtjening.

I tredje kvartal 2015, der var seneste regnskab, havde divisionen en omsætning på 1404 mio. kr., hvilket var et fald fra 1571 mio. kr. i samme periode året før. Driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger faldt til 915 mio. kr. fra 1093 mio. kr.

Alligevel er der roser fra selskabets topchef til Jens Munch-Hansen.

- Han har ydet en kæmpe indsats gennem sine næsten syv år i TDC Group. Han har blandt andet stået i spidsen for vores nordiske erhvervsforretning med stærke resultater til følge, og senest har han lagt grundstenene og igangsat en radikal forenkling og digitalisering af vores erhvervsforretning, der er helt afgørende for at kunne levere det allerbedste til vores erhvervskunder, og som fortsat vil være et helt centralt omdrejningspunkt for os, siger Pernille Erenbjerg i en kommentar.