TDC anker Sunrise-sag i Schweiz

Den danske telekoncern TDC anker nu sammen med franske France Telecom en afgørelse fra Schweiz, der forhindrede en fusion mellem TDCs schweiziske selskab Sunrise og France Telecom-selskabet Orange.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sammen ville de to udfordrere tage kampen op med Swisscom, der er størst på det schweiziske marked. Men konkurrencemyndighederne i Schweiz nedlagde forbud mod fusionen sidst i april.

Kort før tidsfristen for en appel udløber har de to teleselskaber besluttet sig for en appel til den schweiziske domstol Federal Administrative Court.

- Vi har besluttet os for at appellere, fordi vi er uenige i afgørelsen. Nu vil vi sammen med France Telecom se på, hvad der er af muligheder fremadrettet, siger Nicolaj Due, kommunikationsdirektør i TDC.

Rettens behandling af sagen kan typisk tage op mod et år, og derefter kan der vente endnu en appelsag hos en ny retsinstans.

Den kuldsejlede fusion ville have sikret TDC en indtægt på godt 11 milliarder kroner og desuden en ejerandel på 25 procent i det fusionerede selskab. TDC mener, at fusionen ville have styrket konkurrencen i Schweiz. Også analytikere erklærede sig overrasket over afgørelsen.

Den schweiziske myndighed mente dog ikke at have fået demonstreret overbevisende, hvordan fordelene fra en fusion ville blive sendt videre til den schweiziske forbruger.